Afbeelding
Foto: Google Maps

Huisartsenpost straks ‘s nachts niet meer in Roosendaal

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Inwoners van de gemeente Moerdijk die een bezoek moeten brengen aan de huisartsenpost kunnen vanaf mei in de nachtelijke uren alleen in Bergen op Zoom terecht en niet meer in Roosendaal. De huisartsenpost heeft deze beslissing genomen vanwege het personeelstekort. 

In een raadinformatiebrief laat het college weten maandag bericht gehad te hebben van het bestuur van de huisartsenpost. Daarin staat te lezen dan de locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal een tekort hebben aan gediplomeerde triagisten. Een triagist maakt een eerste inschatting over de spoed achter de gezondheidsklacht van een patiënt. Met de vakantieperiodes in het vooruitzicht is besloten om één locatie te sluiten. 

De keuze is op Bergen op Zoom gevallen omdat daar de acute zorg specialismen gevestigd zijn waar vanuit de spoed het meest gebruik van wordt gemaakt. Het gaat echt om de nachtelijke uren tussen 23.00 en 8:00 de volgende ochtend. Gemiddeld komen er minder dan 10 patiënten per nacht op de huisartsenpost in Roosendaal. Patiënten uit de regio zouden nog steeds allemaal binnen een half uur de post kunnen bereiken volgens het bericht van de HAP West Brabant. 

Het college laat weten verrast te zijn door het besluit en er eerder bij betrokken willen worden. “Hoewel we het personeelsprobleem begrijpen, worden we nu in de regio voor een voldongen feit gesteld.” Het college wil samen met collega-wethouders van andere gemeenten in overleg gaan over de sluiting van de huisartsenpost. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief