Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

De keurige rijen zijn verdwenen maar de Avondvierdaagse blijft

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

Michel van Alphen van Oranje Garde Drum en Showband is met zijn club al jaren organisator van de Avondvierdaagse in Klundert. Inmiddels zijn er in Klundert al meer dan 50 edities gelopen van de Avondvierdaagse. “Vroeger werd er nog gejureerd op netjes in rijen lopen.” zegt Michel. Dit jaar zal het wandelevenement in Klundert plaatsvinden van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 juni vertrek om 18.30 uur vanaf het Gardenest bij de Sporthal/velden. We hebben ook al een aantal jaar de 3 kilometer route voor de kleintjes, de mindervaliden, oudjes en ouders met buggy’s/baby’s.

Het defilé zal dan, traditiegetrouw, plaatsvinden op vrijdag bij het stadhuis. De lopers van de respectievelijk 3,5,10 km komen dan allemaal gezamenlijk door het trouwlaantje op het stadhuisplein aan voor de bloemenhulde. Daar staat dan ook Drumband de Oranje Garde opgesteld en zo gaat de hele grote optocht door de straten van Klundert achter de drumband aan. Alle deelnemers krijgen dan een bijzondere “Klundert Avondvierdaagse”- medaille uitgereikt onder luid trommelgeroffel en drumshow van de Oranje Garde. “We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de verkeersveiligheid, kun je dat er inschrijven?” vraagt organisator Michel van Alphen.

De Oranje Garde drumband loopt met hun trommels bij de Avondvierdaagse in Zevenbergen georganiseerd door Atletiek Vereniging Groene Ster mee van 30 mei t/m 2 juni. Ook in deze week gaan de sportieve wandelaars de paden op en de lanen in bij de avondvierdaagse in Noordhoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief