Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Succesvolle Voetbaldag voor basisschooljeugd bij V.V. de Fendert

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

FIJNAART - Op het zonnige terras van Voetbalvereniging de Fendert, zitten zaterdag 3 juni ruim 50 kinderen, aan het einde van de voetbalochtend, in kleine groepjes,  geduldig op hun bakje friet met frikandel te wachten.

Door Angelique van de Reijt

De jongetjes vertellen dat ze vandaag één team waren en tegen de andere groepjes hebben gevoetbald. Ook mochten ze allerlei andere spelletjes spelen. Roy de Werd, vader van Puck en Boaz, zit in het jeugdbestuur en zit ook in de organisatie van de Voetbaldag. Tevens is hij leider van het team van zijn dochter Puck, elftal Jeugd onder 8, met 17 jongens en 2 meisjes. Ferry van Laarhoven (ook jeugdbestuur) loopt met dienbladen friet en tomaatjes om de kinderen hun middagmaal te bezorgen, nadat ze hard gesport hebben vanochtend in de warme zomerzon.

Jeugdbestuurder Dennis Palache is mede-organisator van deze Voetbaldag: “Vroeger noemde we het de zgn. Voetbal promotie of Vriendjes en Vriendinnetjesdag.” 25 procent van de aanwezige voetballiefhebbertjes, circa 13 kinderen, zijn nog geen lid. “Het zou fijn zijn voor onze vereniging als er daar een paar lid van worden, omdat ze de sfeer van deze dag als leuk ervaren hebben. Maar ook voor onze jeugdleden tot 12 jaar is dit gewoon altijd een hele gezellige dag”, zegt Dennis tevreden; “Gelukkig hebben we ook veel meisjes.” Danique Zwetsloot uit de MO 17 is er vandaag bij, maar moet weer snel weg, want ze gaat naar het team MO 11, welke ze gaat begeleiden op het toernooi in Dinteloord vandaag. “Ja”, zegt Dennis, “die elftallen missen we vandaag wel op onze voetbaldag. Er zijn 3 teams, w.o. ook jo 10, op toernooi in Etten-Leur en Dinteloord, anders had het hier nog wat drukker geweest. Heerlijk in het zonnetje op het terras staat voorzitter Kees Rombouts trots te genieten van de gezelligheid tussen de etende jongens en meisjes. Kees is niet alleen voorzitter van Voetbalvereniging de Fendert, maar ook leraar op de openbare basisschool de Springplank, waar hij vorige week nog met zijn leerlingen de Avondvierdaagse meeliep. Kees zegt trots te zijn op het jeugdbestuur, dat deze mooie dag weer georganiseerd is.

 “Het is belangrijk om iedereen aan het sporten te krijgen, het is belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp Fijnaart dat er veel gesport wordt, hetzij bij de gymnastiek vereniging hetzij bij de voetbal. Het is belangrijk dat verenigingen blijven bestaan in onze kleine kern. We proberen via allerlei communicatie kanalen, niet alleen digitaal, de ouders en kinderen aan te spreken om naar deze dagen te komen. Dan kunnen kinderen zelf ervaren hoe de sfeer is op het voetbalveld, de kantine, bij een teamsport en alles eromheen. En dan mogen ze zelf kiezen of ze het leuk vinden of niet. Ja, en natuurlijk maak ik ze op school dan ook enthousiast voor zo’n toffe voetbaldag !”aldus voorzitter Kees Rombouts.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief