Intocht Sinterklaas Zevenbergen
Intocht Sinterklaas Zevenbergen Foto: Tom Rietveld

Sinterklaas is aangekomen in Zevenbergen!

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN- Boot? Stoom? Regen zul je bedoelen. In Zevenbergen stonden heel veel kinderen met hun ouders al dan niet onder een paraplu te wachten op de komst van de Sint. Maar het was een drukke dag voor onze goedheiligman. 

Eerst met de stoomboot aanleggen in Gorinchem en daar de kinderen verrassen en dan als de wiedeweerga naar Moerdijk om daar zijn opwachting te maken. Met de boot naar Zevenbergen zou te lang duren. Dus voor deze keer met de trein. Het laatste stukje naar de Markt werd hij in een huifkar opgehaald. Zonder paard dit keer, want die kon niet mee in de trein. 

Gelukkig waren er al veel Pieten vooruit gegaan om snoep en pepernoten aan de wachtende kinderen uit te delen. Wethouder Jack van Dorst heeft samen met zijn kleinkinderen de Sint verwelkomt. De wethouder was blij, dat de Sint - ook dit jaar weer - de tijd heeft vrijgemaakt om in Zevenbergen langs te komen. Wel maakte hij zich zorgen of het kwijt geraakte ‘Grote Boek’ al gevonden was. Dat was de Sint alweer vergeten. Door een oproep op het Sinterklaas Journaal hebben de meeste kinderen hun verlanglijstje opnieuw opgestuurd. Dus hierover geen zorgen meer.

De balletdansers van dansschool Tamara, hebben vooraf aan de komst van de Sint een demonstratie gegeven op het podium. Sinterklaas heeft hen een fraaie oorkonde overhandigd omdat zij steeds weer actief bij alle evenementen ‘acte de préséance’ geven.

Na het zingen van een paar liedjes onder leiding van de Disco Pieten vertelde de Sint, dat het weer een spannende tijd zal worden voor de kinderen en dat alle kinderen hun schoen mogen zetten en dat ze vooral niet vergeten om ook een wortel voor het paard ‘Ozosnel’ in de schoen te stoppen.

Ook in Moerdijk, Standdaarbuiten en Fijnaart kwam dit weekend Sinterklaas aan.[n]

Ook kleine pietjes zijn aanwezig in Zevenbergen
Het geduld wordt beloond als Sinterklaas aankomt.
Intocht Sinterklaas Zevenbergen
Intocht Sinterklaas Zevenbergen
Intocht Sinterklaas Zevenbergen
Intocht Sinterklaas Zevenbergen
Intocht Sinterklaas Zevenbergen


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief