Afbeelding
Foto: Shutterstock

Haringvlietbrug gaat komend weekend een nacht dicht: Half uur omrijden

Door: Olaf Knook Algemeen

MOERDIJK - De Haringvlietbrug is komend weekend in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 november in beide richtingen afgesloten. Hierdoor is de snelweg A29 tussen de Hoeksche Waard en knooppunt Hellegatsplein niet toegankelijk voor het wegverkeer. 

Van vrijdag 24 november 22.00 uur tot en met zaterdag 25 november 06.00 uur is de Haringvlietbrug (A29) dicht in beide richtingen voor het verkeer. De parallelbaan van de brug sluit al om 19.00 uur. Tijdens de afsluiting worden er lijnen op de beweegbare brug geplaatst, vinden er verschillende controles plaats en wordt er onderhoud uitgevoerd aan de vaste brug.

Omleidingsroutes

Tijdens de nachtafsluiting van de Haringvlietbrug wordt het verkeer omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of via de N57 (Haringvlietdam). Verkeer van en naar de Hoeksche Waard kan tijdens de afsluiting gratis gebruikmaken van de Kiltunnel (N217). De extra reistijd kan oplopen tot ongeveer 30 minuten. Naast de weg zullen gele borden informatie geven over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

 Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief