Afbeelding
Foto:

Wonen in het centrum van Zevenbergen? Auto voortaan verder weg parkeren

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Wie in het centrum van Zevenbergen woont, kan nu gemakkelijk een parkeervergunning voor z’n auto aanvragen. De gemeente wil dat veranderen. De loopafstand van woning naar parkeerplaats wordt dan verhoogd van 100 naar 400 meter. 

Deze regels worden alleen ingevoerd voor nieuwe woningen in het centrum. “We krijgen regelmatig aanvragen om woningen te realiseren in voormalige winkelpanden, of boven winkels,” vertelt weterhoud Danny Dingemans. “De plannen stranden vaak op de parkeernorm. In het centrum kun je vaak niet op eigen terrein parkeren en ook op straat is er weinig plek. Door de maximale loopafstand te verhogen kunnen we meer plannen goedkeuren en meer woningen realiseren.” Toekomstige bewoners worden dan doorverwezen naar de parkeerplaats aan de Kasteeltuin. 

Het gaat om een pilot in 2025 en 2026. Woningen die komende jaren worden gerealiseerd krijgen geen parkeervergunning meer. “In het centrum van Zevenbergen geldt een blauwe zone, toekomstige bewoners mogen hier wel parkeren, maar zullen overdag de auto moeten verzetten,” zegt de wethouder. Wie al een vergunning heeft, die houdt ‘m ook. “Deze regeling geldt alleen voor kleinschalige woningontwikkeling. Daarnaast willen we op termijn het parkeerbeleid opnieuw bekijken en kan er ook iets anders besloten worden.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief