Inzameling voor de Voedselbank
Inzameling voor de Voedselbank Foto: Bernardusparochie

Hervormde kerk start inleverpunt voedselbank moerdijk

Algemeen

Inleverpunt Voedselbank Moerdijk

MOERDIJK - De Voedselbank is volledig afhankelijk van voedseldonaties, waardoor de voedselvoorziening verschilt per week. Veel voedsel komt van bedrijven en supermarkten. Het goede nieuws is dat zij steeds minder voedsel verspillen. Het minder goede nieuws is: daardoor blijft er minder over voor de voedselbanken.

Er is vooral een tekort aan houdbare producten. Daarom heeft de Voedselbank de hulp van de Protestantse Kerk en Kerk in Actie ingeroepen. De Hervormde Gemeente Zevenbergen heeft positief gereageerd op het verzoek van Kerk in Actie om deel te nemen aan de actie “Samen tegen armoede”.

Vanaf donderdag 18 april kunnen er elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur producten worden ingeleverd voor de voedselbank. In de zomermaanden kan dit in de kerk, in de koudere maanden is Het Anker open. In de zomer kunt u zich in de kerk even terugtrekken in het Stiltecentrum.

Producten waar behoefte aan is: zonnebloemolie of olijfolie, volkorenpasta, couscous, groenteconserven, houdbare halfvolle melk, soep in blik of zak, vis in blik, havermout, zilvervliesrijst, koffie of thee.

Kerk in Actie heeft een hippe, duurzame gratis tas beschikbaar, waarin je de producten naar de kerk kunt brengen. Bestel de gratis tas via kerkinactie.nl/tas. We hebben er vertrouwen in dat veel inwoners van de gemeente Moerdijk gehoor zullen geven aan de oproep om producten in te leveren.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief