Op de foto van links naar rechts: Bennie Blom, Jack
van Dorst, Danny Dingemans, Aart-Jan Moerkerke (burgemeester), Pauline Joosten en Hans
Slagboom (gemeentesecretaris).
Op de foto van links naar rechts: Bennie Blom, Jack van Dorst, Danny Dingemans, Aart-Jan Moerkerke (burgemeester), Pauline Joosten en Hans Slagboom (gemeentesecretaris). Foto: Gemeente Moerdijk/Marcel Otterspeer.

Gemeentesecretaris Hans Slagboom vertrekt en wordt burgemeester in Dongen

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Moerdijk kan op zoek naar een nieuwe gemeentesecretaris. Donderdagavond werd bekend dat de huidige secretaris vertrekt. Hans Slagboom wordt in juni beëdigd als burgemeester van Dongen. 

De timing valt slecht voor de gemeente Moerdijk gezien het recente vertrek van wethouder Jack van Dorst. Slagboom is als gemeentesecretaris adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Hij geeft advies bij beslissingen en de onderbouwing daarvan. 

In Dongen zijn ze blij met de komst van Hans Slagboom, de vorige burgemeester is vorige zomer vertrokken. “Samen met de inwoners hebben we eerst een profielschets opgesteld. Hans past perfect in dit profiel en heeft een duidelijke visie op de opgaven die geformuleerd zijn in de profielschets,” vertelde Stijn Sips de gemeenteraad van Dongen namens de vertrouwenscommissie. 

Slagboom begon ruim 4 jaar geleden in januari 2020 in Moerdijk. In juni vertrekt hij, de commissaris van de Koning beëdigd hem op woensdag 5 juni tot burgemeester van Dongen. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief