Afbeelding
Foto: Rod Long

Opnieuw lenteweer dit weekend: zaterdag ruim 20 graden

Door: Wies van Erp Algemeen

MOERDIJK  - Een weekend met voorjaarsweer staat voor de deur. Zaterdag springt er wel echt tussen uit met veel ruimte voor de zon bij maxima van 18 tot 23 graden. Ook zondag verloopt grotendeels droog met een mix van wolken en zon. Wel is het dan met 12 tot 16 graden een stuk minder zacht. 

Zaterdag belooft, net als vorige week, de warmste dag van de week te worden. Normaal gesproken is het halverwege april 12 tot 16 graden. De relatief hoge temperaturen voor de tijd van het jaar gaan gepaard met aangenaam buitenweer. Er trekken velden met sluierbewolking over het land, maar de zon schijnt hier gemakkelijk doorheen. Hierbij staat een meest matige wind uit het zuidoosten.

Krachtige zon

Zaterdag is op grote schaal zonkracht 4 mogelijk wat betekent dat een onbeschermde huid binnen 20 minuten al kan verbranden. Insmeren is dan ook zeker aan te raden. In de nacht naar zondag komt meer bewolking voor en uit de dikkere bewolking kan lokaal een spatje regen vallen. Het wordt niet veel kouder dan een graad of 10 op de meeste plekken.

Zondag een stuk minder zacht

Ook op de tweede dag van het weekend is het, net zoals zaterdag, droog met flink wat ruimte voor de zon. De wind is matig en draait gedurende de dag richting het westen tot noordwesten. Hierdoor wordt koelere lucht richting ons land aangevoerd en dat is goed terug te zien aan de maxima.

Na het weekend gevoelig kouder

In de nieuwe week zien we dat de wind nog even in de noordwesthoek blijft zitten. Hierdoor levert de temperatuur nog wat verder in en ook de wisselvalligheid neemt flink toe. Er staat bovendien veel wind en in combinatie met talrijke buien zorgt dit voor een lage gevoelstemperatuur. Berg je winterjas dus nog maar niet op!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief