Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Willemstad mobiel slecht bereikbaar: Odido werkt aan oplossing

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

WILLEMSTAD - Inwoners van Willemstad met een mobiel abonnement van Odido (voorheen T-Mobile), Ben of Simpel hebben het de afgelopen weken vast wel gemerkt: de verbinding in Willemstad is niet goed. De antennes staan op de Koepelkerk, maar deze zenden geen signaal uit.

De klantenservice van Odido laat weten dat er inderdaad sprake is van een steeds terugkerende storing. “Begin maart waren er verschillende incidenten, waaronder op 5, 18 en 19 maart.” De Moerdijkse Bode constateerde dat er geen ontvangst was op 16 maart en 12 april. Odido laat weten te onderzoeken hoe ze het probleem op lange termijn kunnen oplossen. “Er zijn enkele cases bekend van mensen die een melding bij ons hebben gemaakt. De antennes in Willemstad moeten onderhouden of vervangen worden.” De overige antennes in de buurt kunnen de capaciteit niet aan, dat zorgt ervoor dat je geen verbinding hebt in Willemstad.  

Waar ben je mee verbonden?

Via de app NetMonster kunnen Android-gebruikers in de gaten houden via welke masten ze verbinding hebben. Wie in Willemstad is, heeft normaal verbinding met de Koepelkerk, nu komt het signaal vanuit Numansdorp, Fijnaart of industrieterrein Moerdijk. Op straatniveau is er soms geen enkele antenne te vinden, zoals te zien is op onderstaande screenshots. ‘Not even a single cell.’ 

In Willemstad staan ook de antennes van KPN op de Koepelkerk, deze staan gewoon aan. Vodafone heeft geen antennes in Willemstad. 

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief