Elmay Claasen genomineerd voor AMAI-Award.
Elmay Claasen genomineerd voor AMAI-Award. Foto: EnKirsten

Instagramdichteres Elmay maakt kans op AMAI-Award

Actueel

LANGEWEG - De AMAI 2022 is de award voor het beste Nederlandstalige gedicht, quote of woordaccount op Instagram. De prijs wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Uit ruim 1.900 inzendingen werd ook poëzie van Elmay Claassen (29), inmiddels woonachtig in Breda, geselecteerd voor de longlist. Stemmen kan tot en met 28 februari.

De AMAI-verkiezing werd in het leven geroepen om de vele online dichters op Instagram onder de aandacht van een nog groter publiek te brengen. De organisatie wil zoveel mogelijk mensen inspireren met taal. Op 26 maart worden de winnaars van de AMAI 2022 bekend gemaakt.

Elmay: “Ik schrijf al sinds mijn kindertijd gedichtjes en verhalen. Ik begon er ooit mee dankzij een lerares op de Mariaschool in Langeweg, zij stimuleerde mij destijds om een kort verhaal te schrijven. De laatste jaren ben ik mijn gedichten steeds meer via Instagram gaan delen. Dat is soms best wel eng, het voelt toch een beetje alsof je je hart uitwringt voor duizenden mensen die je niet kent. 

Ik schrijf verder vooral over hartzeer en zelfliefde, onderwerpen waar ik mij de afgelopen jaren veel mee bezig heb gehouden. Ik werk momenteel aan mijn eerste bundel waarin die twee onderwerpen centraal staan, het zou echt fantastisch zijn als ik die echt kan uitbrengen. Het winnen van deze award zou mij een zetje kunnen geven bij het waarmaken van die droom.”

Stemmen kan via*: https://www.amaiaward.nl/stemformulierAMAI2022/ 

*Elmay is Quote 9 in de categorie ‘Beste Quote’, je kunt haar ook opgeven als beste account (accountnaam @elmayclaassen).Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief