De aanhouding in België
De aanhouding in België Foto: Verkeerspolitie zwb

Lange achtervolging over A16 na dodelijk steekincident

Door: Redactie Politie

WEST-BRABANT - Bij een steekincident in Delft zijn zondagochtend twee mensen zwaargewond geraakt en is één persoon overleden. De verdachte vluchtte na het incident weg. Omdat de man richting Breda reed, werden meerdere Bredase politiewagens ingezet om de verdachte te achtervolgen. Pas in België kon de verdachte worden aangehouden. 

Rond 11:00 uur kreeg de politie een melding van een steekincident in Delft. Toen agenten aan kwamen, troffen zij drie gewonde slachtoffers aan. De hulpverlening werd meteen opgestart, een van de slachtoffers, een 33-jarige vrouw, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. 

De politie startte meteen een onderzoek naar de verdachte. Die was weggevlucht en reed over de A16 richting Breda. Meerdere eenheden van de Bredase politie zijn ingezet om de achtervolging in te zetten. Dat laat de verkeerspolitie Zuid-West-Brabant weten. Die achtervolging duurde kilometers lang. Toen de verdachte de grens over reed, nam de Belgische politie de achtervolging over. In België lukte het om de man an te houden.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en zit daar vast voor verhoor, zijn rol bij het incident wordt onderzocht. Hoewel het onderzoek nog in volle gang is, wijzen de eerste bevindingen er op dat de aard van het incident vermoedelijk in de relationele sfeer gezocht moet worden. Uitgebreid onderzoek moet dit verder uitwijzen. Forensische specialisten doen onderzoek rondom de woning en rechercheurs doen uitgebreid onderzoek naar het incident.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief