Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Rookpluimen grote brand Etten-Leur trekken over regio: ‘Houd ramen en deuren gesloten’

Door: Charlotte Sijbers Politie

ETTEN-LEUR - Op het industrieterrein aan de Hermelijnweg in Etten-Leur woedt een grote, uitslaande brand. In een pand van Axell Logistics is brand uitgebroken, op dat moment waren drie mensen aanwezig. Ze konden allemaal veilig het pand verlaten. De rookwolken zijn in de wijde omtrek goed te zien, aangeraden wordt om ramen en deuren te sluiten. 

Rond 09.30 uur is brand uitgebroken in een pand op het industrieterrein aan de Hermelijnweg. Op het moment dat de brand uitbrak waren drie mensen aanwezig, ze hebben allen het pand veilig verlaten. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De brandweer is uitgerukt met 2 tankautospuiten en 4 hoogwerkers. Korpsen uit onder meer Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom zijn gealarmeerd om assistentie te verlenen. Ook zijn er twee ambulances naar het terrein gestuurd. Inmiddels is een deel van het pand ingestort, hulpdiensten zijn massaal ter plaatsen om de brand te bestrijden.

Rookwolken

De rookwolken zijn vanuit de wijde omtrek te zien. Zo plaatsen mensen op sociale media al foto’s en filmpjes van de brand en rookpluimen. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant waarschuwt mensen om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Ook is er een NL-alert verstuurd. 

Meer informatie volgt.

Afbeelding
De rook is vanuit de wijde omgeving goed te zien.
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief