Op de voorgrond Tjeu Grubben en rechts de voorzitter Piet van Putten.
Op de voorgrond Tjeu Grubben en rechts de voorzitter Piet van Putten. Foto: Dick Bulten

Schaakclub Zevenbergen opnieuw leven inblazen

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Zoals het inmiddels geen nieuws meer is dat de impact van Covid voor veel sportverenigingen een klap betekende in hun voortbestaan, gold dat ook voor de schaakvereniging UNK Zevenbergen.

Ondanks dat deze club formeel is opgeheven, heeft een groepje van doorzetters het plezier in schaken, niet opgegeven. Een groepje van 12 spelers spelen nog altijd iedere dinsdagavond vanaf 20.00 uur hun potje schaak in Hotel Verhoeven in de Kerkstraat 8, te Zevenbergen.

Sinds 1 jaar woon ik in deze mooie stad Zevenbergen en ben maanden op zoek geweest naar een passende schaakclub en bij toeval gelukkig, ontdekte ik deze leuke groep. De sfeer is relaxed en gezellig, maar naast dát, is schaken ook natuurlijk een goede breintrainer voor jong en oud.

Wat maakt schaken boeiend?

Schaken is een strategisch spel waarbij de speler de tegenstander moet doorzien en moet anticiperen op een zet die de tegenstander nog niet heeft gemaakt. Het is dus oneindig analyseren en voorspellen wat de tegenstander gaat doen, en daar je eigen zetten op aanpassen.

Beslist geen
sport voor alleen
oude knarren

Kan iedereen schaken leren?

Schaken is ontzettend leuk om te doen, voor zowel jong als oud. Jammer genoeg weet niet iedereen hoe hij of zij moet schaken en in sommige gevallen lijkt er een drempel te bestaan om het te leren. ... Wij vinden namelijk dat iedereen kan leren schaken, zeker met de middelen van tegenwoordig!

Bekijk bijvoorbeeld deze link eens: http://www.schaakacademie.nl/ en op je telefoon zijn er tal van leuke schaak apps te vinden, waardoor het leuk is voor iedereen om schaken te leren. Beslist geen sport dus alleen voor oude knarren en leren uit stoffige boeken. Samen willen wij de club in Zevenbergen, qua spelersaantal graag zien uitbreiden en hopen dat (huis) schakers zich aanmelden. Ook jeugd v.a. 16 jaar is van harte welkom!

Ingezonden door: Dick Bulten, enthousiast schaaklid. bronnen: http://www.caissa-hoorn.nl/blog/schaken.html; http://www.schaakacademie.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief