Hieronymus in topconditie
Hieronymus in topconditie Foto: Hieronymus

Klundertse Rosalie en Jessy zwemmen naar goud

Sport en Vereniging

KLUNDERT - Twee weekeindes stonden in het teken van de Provinciale Zomer Kampioenschappen. Dit betekende 4 dagen vertoeven in het mooie bad in Eindhoven, waar Brabant, Limburg en Zeeland samen hun kampioenschap zwommen. Hieronymus had 31 zwemmers present, die 58 medailles behaalden in Eindhoven.  

Rosalie van der Bijl (Klundert) en Evelien Goorhuis (Roosendaal) stonden elk 6x op het individuele podium. Rosalie 1x brons, 3x zilver en 2x goud. Evelien 2x brons, 1x zilver en 3x goud. Ook die behaalde nog medailles met de estafette teams.

De vlinderslag is bij veel zwemmers de minst favoriete slag. Jessy van Vlimmeren (Klundert) loopt er niet voor weg en stond drie keer op het podium. 200 mtr vlinderslag goud, 100 mtr vlinderslag zilver en 50 mtr vlinderslag zilver. Ook deze dame was van verdiensten in de estafette teams, met meerdere medailles.

Even rust nu, lekker doortrainen en door naar de Nederlandse Junioren Kampioenschappen voor de junioren, en naar de Nederlandse Kampioenschappen voor Jeugd en ouder. Voor de Minioren is er nog de finale van de Club Kampioenschappen. Daarna rest de afsluitende Zomerwedstrijd van Hieronymus en dan is het tijd voor ontspanning.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief