Peter Langenberg
Désirée Brummans en
Maurice van der Heijden.
Peter Langenberg Désirée Brummans en Maurice van der Heijden. Foto: Tom Rietveld

Eindelijk vaart in ontwikkeling 100 woningen aan Rode Vaart

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - Er worden binnenkort bijna 100 woningen en appartementen bijgebouwd langs het water aan de Roode Vaart in het hart van Zevenbergen door ontwikkelaar Zeeman Vastgoed.

Voor ieder wat wils

Wethouder Désirée Brummans:”Het is een project van wel heel lange adem, maar denken in mogelijkheden brengt ons verder. Elke vijf jaar laten we een onderzoek doen, wat de woonwensen en behoeften zijn van de bevolking. Hieruit kunnen we concluderen dat er voor ieder wat wils moet zijn. Er komen enkele twee-onder-een-kap woningen, maar ook zo’n 20 rijwoningen en drie appartementengebouwen met ongeveer 45 appartementen. Het is daarmee een mooie aanvulling op het project Oevers Roode Vaart, dat verderop langs de Mark ter hoogte van de wijk Bosselaar 2 wordt gerealiseerd. We gaan voor een mooi plan.” 


De toekomstige buurt. - Tom Rietveld

Landelijke twist

Maurice van der Heijden architect bij Quadrant: “Het plan, dat er nu ligt verwijst naar de historische fabrieksgebouwen, die vroeger op deze locatie stonden. De sfeer van de nieuwe bebouwing is hierop geënt, maar wel met een landelijke twist. Omdat we ook in een dorpse omgeving bouwen, moet het geheel geen al te stedelijk beeld opleveren”

Duurzaamheid en veiligheid

Désirée vervolgt: “ De Gemeente heeft nu alleen een faciliterende rol. De ontwikkeling is volledig voor rekening en risico van de projectontwikkelaar. De Gemeente maakt wel afspraken over het prijspeil van de woningen en stelt eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid”.

Overeenkomst getekend

Peter Langenberg, directeur van Zeeman Vastgoed: “We zijn zeer enthousiast dat deze mooie ontwikkeling nu eindelijk samen met Quadrant Architecten kan worden ingevuld. We zullen in goed overleg met omwonenden en bedrijven een attractief woningbouwprogramma realiseren, dat op brede steun kan rekenen. De goede samenwerking met de Gemeente Moerdijk ervaren we als zeer constructief. Fijn dat vandaag de overeenkomst is getekend en we nog even een kijkje kunnen nemen op het al vele jaren braakliggende bouwterrein”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief