Dorpszicht Zevenbergschen Hoek.
Dorpszicht Zevenbergschen Hoek. Foto: Martina Dekkers

Foto-expositie Op de Schop, Zevenbergschen Hoek in Beeld

Sport en vereniging

Van 4 september tot en met 31 september 2021 is in de schuur van Poeleke, Streeplandsedijk 2, Lage Zwaluwe, een foto-expositie. Martina Dekkers, de fotograaf, zelf opgegroeid naast station Lage Zwaluwe, heeft Zevenbergschen Hoek en de omgeving in beeld gebracht.

Met dit fotoproject geeft zij een impressie van het dorp Zevenbergschen Hoek en de omgeving, zoals het nu is, maar met de blik van hoe zij het vroeger heeft gekend. Er is zo ontzettend veel veranderd in en rond het dorp. De infrastructuur is “Op de Schop” gezet sinds de aanleg van de Hoge Snelheids Lijn en de verbreding van de A16. Maar hier blijft het niet bij. Nieuwe bouwprojecten dienen zich al aan. Windmolenpark Klaverspoor, de aanleg van Logistiek Park Moerdijk, het plaatsen van een nieuwe hoogspanningslijn bij de Ewoutsdam.

Als Martina, nu woonachtig in Nijmegen, rondfietst in deze omgeving ziet ze zo enorm veel veranderingen. Dan vraagt ze zich af waar heeft mijn ouderlijk huis gestaan? Ergens tegenover station Lage Zwaluwe. Niet alleen haar ouderlijk huis is verdwenen, veel huizen zijn gesloopt en er staat nog meer te wachten op de sloophamer. N.a.v. een reünie van de zesde klas basisschool kwam ze op het idee om een fotoreportage te maken en haar oud-klasgenoten daarin te betrekken. Op deze manier heeft ze een beeld geschetst van het dorp en omgeving. De foto’s die geëxposeerd worden staan samen met meer foto’s van Zevenbergschen Hoek in een fotoboek dat tijdens de expositie te koop is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief