Les op een elektronisch drumstel.
Les op een elektronisch drumstel. Foto: Oranje Garde

Oranje Garde breidt lessen uit met drums en xylofoon

Sport en vereniging

KLUNDERT - Slagwerkvereniging Oranje Garde gaat weer starten met een nieuw muziekseizoen. Nieuw daarbij is dat het instrumentarium onlangs is uitgebreid met de zogenaamde gestemde instrumenten. Dat betekent dat de bekende trommen, bassdrums, bongo’s en toms nu uitgebreid zijn met drumstel, xylofoon, in alle variaties die daarbij horen.

Oranje Garde wordt hiermee een complete slagwerkvereniging waar iedereen terecht kan die iets met slagwerk wil gaan doen. De vereniging blijft haar kenmerk trouw; leuke, swingende en aansprekende slagwerkmuziek en show maken. Met de komst van de gestemde instrumenten wordt de muziekkeuze enorm veel groter en daarmee ook de aantrekkingskracht. En muziek gecombineerd met show kan zeker ook met een drumstel en een xylofoon. Oranje Garde gaat zich richten op het zogenaamde “indoor percussion”. Korte enthousiaste stageshows die overal uitgevoerd kunnen worden.

Muzieklessen
Meteen na de zomervakantie gaan de nieuwe muzieklessen beginnen voor jeugd vanaf groep 4.
Kinderen krijgen daarbij les van een professionele docent die de kinderen met alle slagwerkinstrumenten kennis laat maken. Als er na een tijdje een voorkeur komt wordt daarop verder toegespitst en bestaat de mogelijkheid om slagwerkdiploma’s te behalen op het favoriete instrument.
Het blijft niet alleen bij lessen. Gelijktijdig met de muzieklessen wordt er ook gewerkt in groepsverband. En dan wordt het echt leuk, want dan komt het op samenspel en worden er leuke muziekstukken gemaakt. En ook daar blijft het niet bij…
Oranje Garde staat bekend om zijn goedgevulde agenda met optredens. Hier worden de nieuwe instrumenten uiteraard meteen in opgenomen. En dat is natuurlijk wat elke muzikant uiteindelijk wil. Optreden voor een enthousiast publiek en laten zien en horen wat je kan.
Onze vereniging ademt slagwerk en als de basis in de lessen in gelegd, doet iedereen mee. Dat is Oranje Garde; actief met slagwerk in alle vormen.

Slagwerkers
Een slagwerkvereniging als Oranje Garde is uniek in de gemeente Moerdijk en echte slagwerkers weten ons steeds beter te vinden. De meeste leden komen uit Klundert, maar leden uit de andere kernen van de gemeente en zelfs daarbuiten zijn geen uitzondering meer. We roepen dan ook geïnteresseerde jeugd uit alle kernen op om vrijblijvend te komen kijken of informatie te vragen.
De muzieklessen worden op donderdagmiddag en -avond gegeven en de jeugdrepetitie is op woensdagavond.
Vrije inloop op woensdag 8 september vanaf 18:45u en/of donderdag 9 september vanaf 19:30u
Locatie: clubgebouw ’t Gardenest, Molenvliet 7a (achter de sporthal) in Klundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief