Bloemen voor de jubilarissen.
Bloemen voor de jubilarissen. Foto: Angelique van de Reijt

Jubilarissen Seniorenkoor De Herfstklanken gehuldigd

Door: Addo Sprangers Algemeen

KLUNDERT - Tijdens een feestelijke middag in De Niervaert te Klundert zijn het voorbije weekeinde vier jubilarissen van Seniorenkoor De Herfstklanken in de schijnwerpers gezet. Ad van Wensen, Joke Krijnen en Riny Korteweg vanwege hun 25-jarig lidmaatschap, en Netty Machielse vanwege haar 12,5-jarig lidmaatschap.

DOOR ANGELIQUE VAN DE REIJT

“Het is echt heel bijzonder om van dit koor 25 jaar lid te zijn. We zijn allemaal al aardig op leeftijd, dus een 25-jarig jubileum is heel knap,” zegt voorzitster Hennie Laurijsse. Om hierna over te gaan tot de huldiging van de dames Ad van Wensen, Joke Krijnen, Riny Korteweg en Netty Machielse. Het viertal maakt deel uit van het dertien vrouwen en vier heren bestaande koor onder leiding van dirigent en organist Paul Koevermans. Het koor is opgestart in 1969 door mevrouw Van de Wiel, met Nol Ottevanger als organist. Daarna heeft Corrie van Brecht-Winde het stokje overgenomen en later Jan Schreurs. Inmiddels bestaat het koor 52 jaar en staat Paul Koevermans al weer 18 jaar als dirigentvoor de groep.

Jubilarissen

Ad van Wensen (82) is gedurende haar 25-jarig lidmaatschap maar liefst 17 jaar penningmeester van het koor geweest. “Ze had de financiën altijd perfect in orde,” aldus de voorzitster. “Ze is een echte doorzetter en ging overal voor het koor naar toe met haar scootmobiel, gelukkig vaak vergezeld door haar man. Ze heeft een speciaal plekje in ons bestuur en koor.” Jubilaris Joke Krijnen (89) was lange tijd bestuurslid stond en staat nog altijd paraat om hand- en spandiensten te verlenen. “Joke was ook van de kleding. Als er een nieuw lid bij kwam, zorgde Joke ervoor dat ze de kleding netjes gewassen en gestreken was! En met Wim en Nel Schadee hield ze zich bezig met het uitzoeken van nieuwe kleding en daar hebben ze een gezellige dag uit van gemaakt,” weet voorzitster Laurijsse. 

Jubilaris Riny Korteweg (75) was voorheen voorzitster van De Herfstklanken. “Ik heb het stokje van haar overgenomen, ” vervolgt Hennie Laurijsse. “Riny vertelde dat vroeger bij het koor alles ‘met de hand’ moest: vergaderingen uitschrijven, notulen uitschrijven en op de fiets wegbrengen. Riny heeft thuis dozen vol met liedjes en gedichten van het koor. Ze zegt altijd: we gaan iets leuks doen voor de leden. Ook met het 40- jarig jubileum van het koor is ze druk bezig geweest. Daarmee hebben we veel herinneringen in ons hoofd en in ons hart.” Netty Machielse (72) ten slotte, bekend van de boerderij aan de Blauwhoefseweg, is 12,5 jaar lid van het koor. “Netty weet altijd leuke prijzen te sponsoren bij een bingo of een feestje. Haar stoofpeertjes, appeltjes en eieren van de boerderij zijn altijd erg leuk ingepakt,”meldt de voorzitster. “Vandaag deelt ze de bloemen uit.”

Feest

Dan worden de taartjes met het logo ‘25 jaar Herfstklanken’ binnengereden. En is het tijd voor feest, met muziek, koffie, taart, een borreltje en hapjes én natuurlijk zingen uit volle borst, want daar komen ze tenslotte elke woensdag weer voor na die lange coronaperiode zonder zangrepetities.

Het 17-koppige koor zoekt nog steeds nieuwe leden. Belangstellenden zijn van harte welkom op de gezellige repetitie elke woensdagmiddag in De Niervaart van 13.20 uur tot 14.40 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief