Jorien van Boxel en Amber van Dorst, organisatie sponsorloop.
Jorien van Boxel en Amber van Dorst, organisatie sponsorloop. FOTO MARLOES SMITS

Basisschool De Klaverhoek rent voor nieuw schoolplein

Door: Marloes Smits Algemeen

MOERDIJK - Basisschool de Klaverhoek in Moerdijk houdt komende vrijdag een sponsorloop om geld in te zamelen voor een spiksplinternieuw schoolplein. Het oude schoolplein is verre van uitdagend voor de kinderen en er valt weinig te doen. “Het kan gewoon zoveel mooier en beter,” aldus organisatoren Amber van Dorst en Jorien van Boxel. 

Amber en Jorien geven les op de Klaverhoek en wisten dan ook hoe erg de kinderen toe waren aan een nieuw schoolplein. “Voordat we iets hadden verteld, lieten we de leerlingen hun droom schoolplein tekenen,” vertelt Amber. “We wilden eerst alles goed plannen en er zeker van zijn dat het door kon gaan en niet dat we ze achteraf teleur zouden moeten stellen.” 

Jorien haakt daarop in. “Ze waren zo enthousiast toen we het ze vertelden. We konden er bijna niet meer tussen komen,” lacht ze. 

Het idee om het schoolplein te vernieuwen kwam van het gehele team. Amber en Jorien besloten vorig schooljaar om het op te pakken. “We zijn een plan gaan schrijven en hebben verschillende mensen gebeld voor ontwerpen. Zo zijn we bij Chris Raatgever van Uniek Speelprojecten terechtgekomen. Met hem zijn we uiteindelijk om tafel gaan zitten,” legt Amber uit. 

Vol uitdaging en groen

Op het schoolplein dat er nu is, staat enkel een speeltoestel waar vooral de kleuters op spelen. Voor de rest zijn er doellijnen getekend op een muur voor de kinderen die willen voetballen. Niet echt een leuke speelplek voor kinderen dus. “Alle leraren mochten met ideeën komen, daar is uiteindelijk een top vijftien van gemaakt. Ze mochten hun top drie turven en daar is nu dan het eindplan uit gekozen,” vertelt Jorien. 

Iedereen wist in ieder geval dat het een groen en uitdagend schoolplein moest worden. 

Op De Klaverhoek wordt er al veel aan bewegend leren gedaan en de leraren willen dat ook voortzetten naar buiten. “We willen een moestuin, hagen om verschillende delen af te scheiden, een wilgentunnel voor de jongsten, maar ook een pannaveldje voor het voetballen,” somt Amber op. 

“We willen ook een schaduwdoek bij de zandbak. Verder blijven de toestellen die er nu staan, want deze zijn nog gewoon prima te gebruiken,” vult Jorien aan. 

Hulp uit alle hoeken

Naast de hulp van Chris Raatgever, die ze hebben ingeschakeld, krijgen de organisatoren ook hulp uit allerlei andere hoeken. “We krijgen subsidies van de gemeente, omdat we een groen schoolplein gaan realiseren en omdat het schoolplein open blijft tot 18:00 uur, zodat andere kinderen uit de buurt er ook kunnen spelen. Verder krijgen we donaties van kinderopvang Kibeo en een paar bedrijven uit de buurt,” vertelt Amber. 

De school organiseert ook een sponsorloop waarmee ouders, familie en vrienden de kinderen kunnen sponsoren en daarmee bijdragen aan een nieuw schoolplein. “We hadden echt hulp nodig, want we zijn een relatief kleine school. Binnen 24 uur was ons streefbedrag van 1.000 euro al behaald,” glundert Jorien.

“Het is een super vooruitzicht en we hebben heel veel zin in de sponsorloop!” aldus organisatoren Amber van Dorst en Jorien van Boxel. [n] 

De sponsorloop is vrijdag 15 oktober bij basisschool De Klaverhoek.  Donaties zijn welkom via www.sponsor.school.nl/klaverhoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief