Impressie van de te bouwen sociale huurwoningen.
Impressie van de te bouwen sociale huurwoningen. Foto: Woonkwartier

Woonkwartier presenteert nieuwbouwplan sociale huurwoningen

Door: Addo Sprangers Algemeen

MOERDIJK - In de Ankerkuil, recht tegenover het kavel Steenweg 43 in Moerdijk, presenteerde woningcorporatie Woonkwartier donderdagavond het plan om daar zeven sociale huurwoningen te gaan bouwen. Hierbij waren zowel omwonenden als woningzoekenden aanwezig.

De zeven woningen zijn onderdeel van een breder plan voor het centrum van Moerdijk. In 2019 werd al gesproken over sociale woningbouw in combinatie met een buurtsuper en een kleine horeca gelegenheid. Nu wordt de volgende stap gezet. De Gemeente Moerdijk verkoopt het kavel Steenweg 43 aan Woonkwartier en de plannen voor de woningen die Woonkwartier op dit kavel wil bouwen krijgen steeds meer vorm. 

Senioren

Tijdens de goedbezochte bijeenkomst kregen de bezoekers schetsen te zien van de woningen die nu nog voor verschillende doelgroepen zijn getekend. Met de badkamer beneden zijn de woningen volgens Woonkwartier enerzijds geschikt voor senioren. Anderzijds kan de badkamer net zo makkelijk naar boven en is het een prima woning voor kleine gezinnen. “Gezien de opkomst en ook om doorstroming tot stand te brengen gaat de voorkeur er nu naar uit om te bouwen voor senioren,” zo meldt Woonkwartier. De komende periode staat in het teken van de grondoverdracht en de aanvraag van de benodigde vergunningen. De woningcorporatie hoopt in 2023 te kunnen starten met de bouw. [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief