Afbeelding
Foto: BTO

Appartementen in voormalige Mariaschool in Langeweg

Door: Monique Jansen Algemeen

LANGEWEG - In de oude Mariaschool aan De Langeweg 46 in Langeweg komen acht appartementen. Het Moerdijks gemeentebestuur heeft daarvoor een omgevingsvergunning verleend. 

De voormalige school is een gemeentelijk monument sinds 2012. De buitenzijde van het pand is beschermd. De voormalige Mariaschool en het naastgelegen zustershuis van de orde Franciscanessen van Veghel werden gebouwd in 1913. In de school kregen meisjes les. De zusters vertrokken in 1983. Sinds die tijd is het gebouw gebruikt als kantoor. Het aanzicht van de monumentale voorgevel blijft ongewijzigd. 

De grootste wijzigingen betreffen het inpandig veranderen van het gebouw. De indeling van het schoolgebouw blijft herkenbaar. De bestaande wanden en het trappenhuis blijven bestaan. Voor de woonruimtes komen lichte tussenwanden en entresolvloeren. Wethouder Désirée Brummans is blij met de herbestemming: “De architect is er goed in geslaagd om het schoolgebouw een nieuwe toekomst te geven. Dit initiatief is een welkome aanvulling, want de woningmarkt is erg krap.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief