Het fonds wilde recreatie aanmoedigen.
Het fonds wilde recreatie aanmoedigen.

Te weinig vrijwilligers: Toeristisch Fonds Moerdijk wordt opgeheven

Door: Monique Jansen Algemeen

Het Toeristisch Fonds Moerdijk (TFM) stopt ermee. Reden is dat er te weinig animo is van vrijwilligers om bestuursfuncties te vervullen. Het fonds wordt daarom per 1 januari opgeheven. 

Het TFM zette zich in voor ontwikkelingen en ideeën om Moerdijk aantrekkelijk te maken voor toeristen, bezoekers en inwoners. Dat gebeurde met subsidies, het delen van kennis en bijeenkomsten voor ondernemers en andere partijen uit de toeristische sector. Zo was er afgelopen mei een geslaagde ‘Gluren bij de buren’ fietstour van Zevenbergen via Willemstad terug naar Zevenbergen met een aantal Moerdijkse ondernemers uit de toeristisch-recreatieve sector. 

Ondernemers denken in een andere werkvorm meer te kunnen bereiken. Tot de opvolger van het TFM er is zal een speciale aanjager van de gemeente Moerdijk het vaste aanspreekpunt zijn voor de ondernemers. Ideeën voor initiatieven en subsidieaanvragen kunnen nog steeds worden ingediend. De 75.000 euro die het fonds nog in kas heeft kan in 2022 gewoon nog worden gebruikt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief