Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Nieuwe appartementen en rijtjeswoningen in Zevenbergschen Hoek

Door: Monique Jansen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Veertien appartementen en zes grondgebonden woningen. Dat plan wil Zwaluwe Ontwikkeling uitwerken op de locatie Olavstraat 37 in Zevenbergschen Hoek. De beoogde ontwikkeling is uitgewerkt in een gewijzigd bestemmingsplan.

De gemeente en Zwaluwe Ontwikkeling hebben hiervoor een ontwikkelingsovereenkomst getekend. Op dit moment is er aan de Olavstraat 37 een bedrijfsterrein gevestigd. Het gewijzigde bestemmingsplan maakt woningbouw mogelijk.

Meer glans

In Zevenbergschen Hoek is net als in de rest van Nederland een tekort aan woningen. De veertien appartementen zijn geschikt voor ouderen en de zes rijtjeswoningen voor starters en jonge gezinnen. “Dit plan geeft het dorp meer glans naast de andere woningbouwprojecten die in uitvoering zijn of starten. Er is veel vraag naar woningen in Zevenbergschen Hoek. Het dorp is vanwege de ligging en de bereikbaarheid in trek”, licht wethouder Désirée Brummans toe.

Mooie plaats

Zwaluwe Ontwikkeling noemt Zevenbergschen Hoek een mooie plaats waar het bedrijf 25 jaar lang is gehuisvest. “Trots zijn we om hier voor de inwoners van Zevenbergschen Hoek veertien levensloopbestendige appartementen en zes eengezinswoningen te mogen ontwikkelingen”, vindt Gerard van Beek, directeur van Zwaluwe Ontwikkeling.

Op dinsdag 14 december is een digitale informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Die start om 18.00 uur. Deze avond is te volgen via www.zwaluwe.nl onder woningaanbod, herontwikkeling Olavstraat. Registeren vooraf is noodzakelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief