Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Leden Groene Ster blijven vereniging trouw: ‘Zelfs kleine toename bij volwassenen!’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

“Onze 325 leden blijven tijdens lockdown hun atletiekclub trouw!” Dat zegt voorzitter Dennis Francois (47), zelf ook al 37 jaar actief lid van Atletiekvereniging Groene Ster uit Zevenbergen. 

“We hebben opnieuw alle trainingstijden verschoven, waardoor het sporten zelf door kan gaan. De vorige winter was het voor onze trainers en het bestuur een uitdaging om extra trainingen te organiseren, zodat de groepsgrootte beperkt bleef. Deze keer moesten we het trainingsschema van ‘s avonds naar overdag verplaatsen. We hebben doordeweeks extra openingstijden van de atletiekbaan ingesteld. Alleen onze bootcampgroep traint nog ‘s avonds in groepjes van max 4 personen door Zevenbergen. De jeugdtrainingen die normaal elke vrijdag in de sportzaal waren, zijn nu zondagochtend, buiten op de baan. De informatievoorziening naar onze leden verloopt via de website en whatsappgroepjes en als er nieuws is sturen we een corona-update uit.”

“Gelukkig hebben we met alle aanpassingen wel kunnen doortrainen en is het ledenaantal stabiel gebleven. Wellicht doordat mensen bewuster zijn geworden van een gezonde leefstijl, zien we zelfs een kleine toename bij de volwassen trainingsgroepen! Gelukkig hebben we net voor deze lockdown ons 50 jarig jubileumfeest nog kunnen vieren in een grote tent met openstaande zijkanten, op onze atletiekbaan met goede medewerking van de gemeente. Hopelijk gaat het licht snel weer aan na 17.00 uur! Dan kunnen we weer heerlijk trainen en ook weer ouders/vrijwilligers spreken en vooral veel socializen”, zegt voorzitter Francois.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief