Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Bilal Amezian: ‘We zijn bekend in de wijk, dus we willen hier ook blijven’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In maart wordt gestart met de bouw van het nieuwe winkelcentrum op het Piusplein wat in 2023 klaar moet zijn. Ondernemers zijn verspreid over de wijk, maar kunnen vaak niet wachten om terug te keren. Toch komt niet iedereen terug...

De 24-jarige Bilal Amezian is, samen met zijn vader Abdel, manager bij eetzaak Marhaba. Zo’n tien jaar zaten zij gevestigd aan het Piusplein, maar als de verbouwing straks klaar is, komen zij niet terug. “We konden daar niet op wachten”, vertelt Bilal.

De afgelopen jaren zijn er de nodige plannen gepasseerd voor het Piusplein. “Ik denk dat wij in 2014 de eerste brieven hebben gekregen”, vertelt Bilal. “Uiteindelijk werd bekend dat het Piusplein helemaal plat zou gaan en dat ze het opnieuw op zouden gaan bouwen.” Dat liep de nodige vertraging op. “Wij zijn uiteindelijk naar deze locatie verhuisd.” Nog even werd er gesproken over een mogelijke verhuizing naar het centrum “Maar dat is niets voor ons. We zijn bekend hier in de wijk, dus we willen hier ook blijven. Ik ben opgegroeid in deze buurt. Het is mijn thuis”, legt Bilal uit. “Het is een multiculturele wijk en dat maakt deze plek perfect voor ons.”

De nieuwe locatie is niet per se een verbetering voor de familie, toch blijft Bilal met zijn vader aan de Leeuwenbekstraat gevestigd. Ook als straks het Piusplein weer open is. “We konden daar niet op wachten. Ik ben nog jong, maar mijn vader heeft ook gewoon een gezin dat hij moet onderhouden. Natuurlijk hadden we liever de ingang aan de grote straat gehad, want nu kijken we uit op een achtertuin van andere mensen, maar aan de andere kant is deze locatie binnen wel beter dan onze vorige locatie. We hoeven nu niet meer door de zaak te lopen om boven voorraad te halen”, lacht Bilal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief