Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Mehmed Altin: ‘Onze toekomst is op het nieuwe Piusplein’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Mehmed Altin is één van de ondernemers die straks, als het Piusplein weer klaar is, met zijn zaak terugkeert. Bijna dertig jaar was hij eigenaar van Bar Maxim, maar sinds de hele verhuizing heeft hij het roer omgegooid. Nu runt hij het restaurant Gaziantep.

Mehmed Altin kwam in 1973 al naar Nederland en zat als jongetje op wat nu basisschool De Grebbe is. Hij is dan ook echt opgegroeid in de wijk. “Ik was altijd hier. Dit is mijn wijk.” Jarenlang, bijna 30 jaar, zat hij met zijn Bar Maxim gevestigd op het Piusplein, totdat de nieuwbouw van start ging. “We zitten nu op een tijdelijke locatie. Op 5 juli zijn we opengegaan en ik hoop eind 2023 of begin 2024 open te kunnen in het Piusplein.” Mehmed is, samen met de Akmarkt en de Kaviaar, één van de ondernemers die graag terugkeert naar het winkelcentrum. “Deze locatie is niet denderend. Er is weinig aanloop, dat heb je in een winkelcentrum veel meer. We willen dat het Piusplein het tweede centrum van Bergen op Zoom wordt.”

Mehmed kan dan ook niet wachten tot de nieuwe locatie opengaat. “Ik heb hier een boom geplant. Die is aan het groeien, maar we kunnen er nog geen vruchten van plukken. Straks, op het Piusplein, gaat de boom vruchten geven en dan kunnen we gaan oogsten.” En met we, bedoelt Mehmed ook zijn zoon. “Ik ben 55jaar, dus ik moet officieel nog twaalf jaar. Maar ik hoop dat mijn zoons het over gaan nemen natuurlijk. Daarom wil ik die nieuwe locatie, dan is straks alles geregeld voor hen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief