Afbeelding

Expositie in Galerie Arsis: Winter Wonder Art Land

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In Galerie Arsis is afgelopen zaterdag de nieuwe expositie Winter Wonder Art Land geopend. Verrassende kunst van Annemiek Hoek is van 4 t/m 31 december 2021 te zien in Galerie Arsis.

Door alledaagse gevonden voorwerpen te vergroten, te verkleinen, te isoleren, te combineren enz. ontstaat er vervreemding en krijgen de dingen de aandacht en de verwondering daarover. Verwondering kan ons overkomen wanneer het gewone ongewoon blijkt te zijn.

Elk begin van het leven ontstaat uit toeval en de verwondering daarover. En Annemiek Hoek gaat daar mee aan de haal. Zoals de pretentieloze vorm van een kartonnen doosje, een gesp van een ceintuur, een biesje op een manchet, de voor eenieder bekende punnik paddenstoel, de reflector van een gevaren driehoek, of een platgereden blikje. Als je ogen hebt, blijf je je verbazen. In ieder geval doet Annemiek Hoek dat. En haar fascinatie geeft haar vleugels in het artistiek vormgeven. Ze vergroot, verkleint, geeft vormen andere associaties en isoleert of combineert ze. Hierdoor ontstaat vervreemding en krijgen de dingen opnieuw de aandacht. En ze heeft niet eens gezocht, ze vindt, zoals Picasso ook al zei. Al haar werken vertonen haar verwondering voor de dingen en gaan de dialoog ermee aan. Zij laat zien hoe zij naar de omgeving kijkt en geeft deze daarmee een extra dimensie. En u kunt daar nu deelgenoot van worden.

U bent van harte welkom op elke woensdag t/m zondag in december van 11.00 tot 17.00 uur. Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom, https://arsis-boz.nl/galerie-arsis/.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief