Afbeelding

Jubileum Spuit 11 gevierd met confetti én Spuit 11 Stormbaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het is feest, groot feest! En bij een beetje feest hoort… confetti! Kleurige, dansende, leutige confetti. Want binnen het 7x11 jubileumprogramma schenken we ook aandacht aan de verjaardag van één van de iconen van onze Bergse Vastenavend: Spuit 11. 

Dit levendige brandweerwagentje bestaat maar liefst 9x11 jaar. Nee, niet als Spuit 11, dat werd hij pas in 1960. De originele T-Ford brandweerwagen is in 1923 gebouwd! Hoe dan ook, een reden voor een feestje. We hopen dat feestje te kunnen vieren op zondagmiddag 13 februari in de binnenstad van Bergen op Zoom. Op die dag zal er een leutig defilé van antieke brandweerwagens door de straten trekken. Spuit 11-en uit andere plaatsen, veel muziek en dweilgroepen rijden mee met een zelf gebouwde Spuit 11. Het wordt een kleurrijke stoet met veel pracht en praal voor de liefhebbers.

Maar een beetje zichzelf respecterende brandweerman of - vrouw houdt van brandweerwedstrijden. En de mannen van onze eigen Spuit 11 zijn natuurlijk de fine-fleur, zeg maar gerust de elitetroepen onder de brandweermannen. Daarom dagen ze de deelnemende groepen uit om zich uit te leven op de speciale Spuit 11 Stormbaan. Een geweldig spel, waar alleen de allerbesten de eindstreep zullen halen. Over de apotheose laten we nog niets los. Dat zul je wel zien als je komt kijken. We kunnen verklappen dat het een flink spektakel zal worden: een groot Confetti-Spektakel met veel dansende en kleurige confetti. Zo rond het Neuzenbal zullen we meer informatie geven over het tijdstip en waar je kunt komen kijken.  

Hoera voor Spuit 11, maar vooral: Leve de Vastenavend!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief