Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lijst Linssen: ‘Gemeente moet organisatie boosterprikken op zich nemen’

Door: Daniël van Overveld Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Lijst Linssen ligt, gaat de gemeente Bergen op Zoom zelf met huisartsen aan de slag voor het zetten van de boosterprikken. “Ziet u mogelijkheden om op korte termijn de organisatie van boosterprikken op u te nemen, bijvoorbeeld op de voormalige testlocatie aan de Wattweg”, vraagt Lijst Linssen.

De GGD heeft op dit moment te weinig capaciteit om alle boosterprikken zelf te kunnen zetten en daarom worden gemeenten opgeroepen om zelf ook aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld ook zorgmedewerkers nu voor elkaar doen.

“Bestaan er mogelijkheden om dit samen met de huisartsen te organiseren, bijvoorbeeld door te verzoeken om assistenten van huisartsenpraktijken/medische centra beschikbaar te stellen voor een of meerdere dagdelen per week?”, wil Lijst Linssen weten.

Zij roepen de gemeente dan ook op om die mogelijkheden op korte termijn te onderzoeken. “Het is ook een service voor onze inwoners, die nu overigens naar andere gemeenten moeten reizen om een prik te laten zetten. Lijst Linssen vindt dat laatste erg onwenselijk en heel vervelend voor met name minder mobiele inwoners.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief