Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Team Doelbewust komt met nieuw evenement: Family Obstacle Challenge

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Gezinnen en vriendengroepen die een gezellige dag willen hebben met een sportief randje, kunnen op zondag 11 juli meedoen met de Family Obstacle Challenge. Dit sportieve evenement wordt georganiseerd door Team Doelbewust om geld in te zamelen voor het goede doel: Stichting Roparun. “Twee jaar geleden hebben we een recordbedrag van 90.723 euro opgehaald”, vertelt Marjoke Mulders.

Team Doelbewust doet dit jaar voor de elfde keer mee aan de Roparun. Normaal wordt er door hardlopers in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam gelopen, maar door de coronacrisis ziet het evenement er dit jaar iets anders uit. “De Roparun wordt nu in oktober gelopen en de organisatie heeft ervoor gekozen om er een rondje Zuid-Nederland van te maken”, vertelt Marjoke Mulders.

Zelf is ze sinds 2016 betrokken bij Team Doelbewust. Eerst een jaar in de catering, daarna heeft ze twee jaar gefietst en de laatste jaren ging ze mee als hardloper. “Afgelopen jaar zou de elfde keer zijn, maar die ging niet door”, blikt ze terug. Doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Het ingezamelde geld wordt vooral gebruikt om de dagen van mensen met kanker wat mooier te maken. Het motto van de Roparun is dan ook ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’

“Vorig jaar hebben we een recordbedrag van 90.723 euro opgehaald. Normaal organiseren we ieder jaar de CycleSensation in de St. Jan, maar dat kon dit jaar ook niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.” Daarnaast probeert het team altijd met andere acties geld in te zamelen, zoals de verkoop van aardbeien en bonbons. “En we hebben bijvoorbeeld op 18 juli ook een motortoertocht.” Maar, omdat dit jaar de CycleSensation niet door kon gaan, is er ook voor gekozen om een nieuw evenement op te zetten: de Family Obstacle Challenge.

“Gezinnen of vriendengroepen van 4 tot en met 6 mensen kunnen zich aanmelden. We hebben een ochtendprogramma voor kinderen tot 12 jaar en een middagprogramma voor kinderen vanaf 12 jaar”, legt Marjoke uit. Wie meedoet wacht een sportief programma met zes verschillende obstakels waarbij je de strijd aangaat met andere teams. “Ze gaan de uitdaging aan op het gebied van behendigheid, evenwicht, samenwerking en natuurlijk ook op conditioneel gebied.” Eén van de onderdelen is de nieuwe stormbaan bij BSC Roosendaal, maar er komt ook een grote opblaasbare stormbaan.

In totaal kunnen er zo’n honderd mensen per dagdeel meedoen. “En uiteindelijk komt er één winnaar uit de bus.” De winnaar gaat in ieder geval naar huis met een grote taart. “Maar natuurlijk draait het vooral om de gezelligheid. De hele dag staat in het teken van iets leuks met elkaar doen. We kiezen dan voor een sportief evenement, maar we sluiten de dagdelen ook af met iets lekkers.” Zo wordt de ochtend afgesloten met een lunch en het middagprogramma wordt afgesloten met een barbecue. “En dat allemaal voor het goede doel.”

Deelname kost per groep 20 euro. ‘s Ochtends betaal je daarnaast 8 euro per deelnemer voor de lunch en ‘s middags is dat 15 euro voor de barbecue. “De twintig euro van het team gaat in z’n geheel naar het goede doel.” Aanmelden doe je via: www.teamdoelbewust.nl/family-obstacle-challenge 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief