Afbeelding

Rooskleurig bijna uitverkocht: Behoefte aan écht popfestival

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Dat er officieel weer evenementen georganiseerd mogen worden, is goed nieuws voor de Roosendaalse Jeroen Klein. Hij is medeorganisator van het Rooskleurig Festival dat op de planning staat voor 28 augustus, waarbij onder andere Suzan & Freek, Nielson en BLØF naar Roosendaal komen.

“Ja, dat was natuurlijk super om te horen”, vertelt Jeroen. “Na zo’n lange tijd eindelijk goed nieuws. We hebben natuurlijk een moeilijk jaar gehad, maar met Rooskleurig willen we dat op een positieve manier afsluiten.” Natuurlijk blijft het wel spannend voor Jeroen en zijn team van Trophies Events, want de coronamaatregelen kunnen zomaar weer veranderen. “Maar ik vertrouw er wel op dat het goedkomt. Het is gewoon heel fijn dat we nu samen met Roosendaal Citymarketing gewoon weer door kunnen met het organiseren. We hebben er super veel zin in en de bezoekers ook.”

Dat er animo is voor een popfestival zoals Rooskleurig Festival, bleek eigenlijk al wel in 2018. Toen organiseerde Jeroen Klein en Koen Vaas de eerste editie van Rooskleurig tijdens het 750-jarig bestaan van Roosendaal. “Ondanks het slechte weer stonden er uiteindelijk 5000 mensen in de regen voor het podium mee te zingen. Toen wisten we al: dit moet een vervolg krijgen. We ondernemen veel in Roosendaal, zo kennen mensen ons onder andere ook van Appeltje Eitje. Roosendaal is een stad met potentie en met onze ideeën maken we de stad nóg net iets leuker. We doen dit dan ook voor én met de Roosendalers.”

Jeroen vindt het als rasechte Roosendaler dan ook enorm tof om te zien hoe bezoekers genieten van ‘zijn’ evenement. “Dat is echt onze drijfveer. We zien op zo’n dag mensen enorm veel plezier hebben. Ze zijn even uit de dagelijkse sleur. Daar doen we het uiteindelijk voor.” Toen vorig jaar bekend werd dat Rooskleurig niet door kon gaan, besloot bijna iedereen om zijn kaartje te behouden. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en dat laat zien dat er echt behoefte is aan een popfestival in West-Brabant.” Inmiddels is ruim 80 procent van de kaarten verkocht en Jeroen verwacht dat het festival straks zelfs uitverkocht gaat zijn. “In totaal kunnen we 8500 mensen binnenlaten. Het wordt echt een groots festival met grote namen.” Jeroen kan dan ook haast niet wachten tot het zover is. “Ik denk dat als ik ‘s avonds bij het podium sta en ik zie al die mensen meezingen met BLØF, dat ik dan toch wel een traantje wegpink.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief