Afbeelding

Snelheid Brugstraat voorlopig niet omlaag: ‘Maatregelen zijn pas mogelijk na eventuele reconstructie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De snelheid in de Brugstraat wordt voorlopig niet verlaagd naar 30 kilometer per uur. Dat laat het college weten op vragen van verschillende politieke partijen. Ook worden er geen oversteekplaatsen met middengeleiders aangebracht.

GroenLinks, D66 en PvdA stelden onlangs vragen aan de wethouder, omdat zowel de Bewonerscommissie Brugstraat als de Ondernemersvereniging Brugstraat aangaven dat ze graag zouden zien dat de straat van 50 km/u naar 30 km/u zou veranderen. “Ook gaf de Ondernemersvereniging Brugstraat nog aan dat het aanbrengen van een aantal zebrapaden al zou gaan helpen om het harde en patserige rijden met veel extra lawaai enigszins te beteugelen terwijl de voetgangers een kans krijgen over te steken”, stelden de partijen.

Maar, voorlopig, wordt er niets aangepast. “Het verlagen van de snelheid kan alleen als de daarbij behorende snelheidsremmende maatregelen kunnen worden gerealiseerd”, stelt het college. “Effectieve maatregelen zijn niet mogelijk zonder een ingrijpende reconstructie van de Brugstraat. De vraag of de Brugstraat e.o. daadwerkelijk 30km/uur gaat worden, zal beantwoord moeten worden in de omgevingsvisie Brugstraat-Stationsplein e.o. als onderdeel van het Rondje Roosendaal.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief