Laatste schaakavond jeugd SV De Pion
Laatste schaakavond jeugd SV De Pion Foto: Ad Bruijns

Laatste ronde zomerkampioenschap jeugd SV De Pion

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na 5 weken bloed zweet en soms een enkele traan boven de diverse schaakborden, was het afgelopen eindelijk zo ver. De laatste avond van het eerste SV De Pion Zomerkampioenschap voor de jeugd was aangebroken.

Voor sommige jeugdleden was deze laatste schaakavond van een memorabel seizoen, waar we nog lang over zullen napraten, niet meer dan een gezellig partijtje schaken waar voor de ranking van het Zomerkampioenschap niets meer te halen viel. Dit doordat er zal (te) veel partijen helaas verkeerd waren afgelopen (lees verloren of remise gespeeld). Daarentegen was het voor sommige de allerlaatste kans om nog een kans te maken op een van de ere plaatsen met de bijbehorende beloning.

Geslaagde editie
Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde editie van de eerste editie van het Zomerkampioenschap voor de jeugd van onze mooie vereniging. Nadat we toch een behoorlijke voor ons doen een vreemde periode hebben gehad, mochten we toch het seizoen nog fysiek gaan afsluiten voor de jeugd. Helaas hebben we niet alle jeugdleden mogen begroeten, maar dat is een keuze die we natuurlijk respecteren, en we hopen dat we in september weer “normaal’ mogen gaan starten met het les geven aan de aanwezige jeugdleden en aansluitend mogen gaan starten met de interne jeugdcompetitie. Maar aangezien momenteel niets meer zeker is, moeten we daar maar het beste van gaan hopen.

Volgende week zal het een drukte van belang worden in het JTC. Op de laatste avond van het seizoen mogen de ouders eindelijk weer plaats nemen in de kantine. Niet om gezellig bij te kletsen, maar om te gaan schaken met hun eigen zoon of dochter. Om dit seizoen toch nog enigszins gezellig af te sluiten gaan we, zoals eerder al geschreven, de schaakvariant Hands & Brains spelen. De aanwezige ouders vormen samen met hun kind een koppel en nemen het op tegen een ander koppel. De ouder (de Brain) bepaald de zet, en het jeugdlid (Hands) moet dan de zet uitvoeren. Maar er mag niet met elkaar overlegd worden. Dus op deze avond heeft iedereen in principe net zo veel kans. Maar daarover volgende week meer. Dan gaan we er een gezellig afsluiting van maken.

Senioren SV De Pion
Ook de senioren van onze vereniging zijn weer aan de slag gegaan om de schaakstukken en schaakborden af te stoffen, om vervolgens weer te gaan schaken bij de thuisbasis van de senioren, de Black Horse.
Ook hebben onze senioren maanden achter het beeldscherm gezeten om daar online te schaken.
De gehele maand juli zullen de senioren elke vrijdag avond fysiek gaan schaken. In augustus is ook voor de senioren de zomervakantie aangebroken, en ook zij zullen pas in september weer verder gaan met de schaakpartijen.

Maar het bleef niet alleen bij schaken natuurlijk, ook is er genoeg bij gekletst tussen de diverse partijen, maar ook na de schaakpartijen werd er aan de bar volop bijgepraat.
De meeste opvallende partijen van het zomeravondschaak, zullen op de website worden geplaatst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief