Het bestuur: Mieke van Haren, Rien Jonkers, Jeanette van Overveld en Cor Verbogt
Het bestuur: Mieke van Haren, Rien Jonkers, Jeanette van Overveld en Cor Verbogt Foto: Christian Traets

Stichting Vrienden van St Elisabeth zoekt donateurs

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De stichting ‘Vrienden van St. Elisabeth is in 2007 opgericht door Pieter Klijn, voormalig directeur van het gelijknamige woonzorgcentrum St. Elisabeth. Dat deed hij overigens niet alleen, maar samen met Zuster Francinette en mevrouw Konings. De stichting heeft als doel: het behartigen van het welzijn - in de ruimste zin van het woord- van bewoners en/of medewerkers van het woonzorgcentrum. Ook nu, zo’n 14 jaar later, is dat nog steeds het doel, én met succes.

De Vrienden van St. Elisabeth spannen zich in om alles wat daarvoor bevorderlijk kan zijn en niet uit de gewone exploitatie van het woonzorgcentrum kan worden bekostigd, mogelijk te maken. Overigens beperkt de hulp zich niet alleen tot het materiële. Ook zaken als bijvoorbeeld het organiseren van het uitdelen van oliebollen met Oudjaar kunnen door de stichting worden verwezenlijkt. Sinds januari 2020 heeft de stichting een nieuw bestuur, bestaande uit Jeanette van Overveld (voorzitter), Rien Jonkers (secretaris), Mieke van Haren (penningmeester) en Cor Verbogt.

Werving van donateurs

Door de Coronacrisis, die vrijwel meteen na hun aantreden veel problemen veroorzaakte, hebben de nieuwe bestuursleden minder kunnen doen dan zij hadden gewild. Toch hebben ze dankzij de digitale mogelijkheden nog wel het één en ander kunnen realiseren. Afgelopen jaar is er gestart met de werving van donateurs. Bewoners en hun naasten zijn benaderd om donateur/vriend te worden, dat kan al voor €10,- per jaar. Hierop zijn veel positieve reacties gekomen waarvoor de Vrienden erg dankbaar zijn. Zij hebben onder andere de Qwiek-up hiervan kunnen aanschaffen, een apparaat voor toepassing van belevingsgerichte zorg. Dit apparaat wordt nu intensief gebruikt op de verschillende afdelingen. 

Dankzij sponsoren, met name de zusters Franciscanessen, verschillende serviceclubs, het Joost van Roosmalenfonds, de Rabobank en het MKB, heeft de Stichting Vrienden van St. Elisabeth in de loop van de jaren veel kunnen aanschaffen, zoals: een roeiapparaat, een interactieve fiets waarmee je virtueel in Roosendaal en omgeving kunt fietsen, een duofiets, een tuinhuisje, een koersbalmat, een verduisteringsgordijn, lampenkappen bedrukt met oude foto’s, braintrainers, wanddecoratie (belevingsgerichte wand), beweegapparatuur voor binnen en buiten, een duofiets met ondersteuning, een belevingskar, badkamer re-styling, fysio-apparatuur, elektrische fiets voor rolstoel of eigen stoel cliënt, een Parkinsonrollator en onlangs dus een Qwiek-up.

Op dit moment wordt een gedeelte van de tuin opnieuw ingericht als belevingstuin “De Dorpstuin”, waar voor alle bewoners wat valt te beleven. Een gedeelte moet nog worden ingericht met beweegtoestellen. Ook het tuinmeubilair moet worden aangepast. Verder ligt er een verzoek voor het aanschaffen van een duoscootmobiel en een rolstoel met ondersteuning. Voor de aanschaf van genoemde zaken zijn de Vrienden van St. Elisabeth hard op zoek naar sponsoren, donateurs/vrienden. 

Ook u kunt Stichting Vrienden steunen door u aan te melden als donateur/vriend door een bedrag over te maken op bankrekening NL42 RABO 0308 0827 45 ten name van Stichting Vrienden van St. Elisabeth. Bij voorbaat hartelijk dank namens de Stichting Vrienden van St. Elisabeth! Contact: Vriendenvan@stelisabeth.nl of via de website: https://elisabethroosendaal.nl/vrienden-van-st-elisabeth/[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief