Raamexpositie buurthuis Keijenburg; komt u ook kijken?
Raamexpositie buurthuis Keijenburg; komt u ook kijken? Foto: Keijenburg

Buurthuis Keijenburg bestaat 50 jaar!

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Negentig jaar geleden, in januari 1931, is buurthuis Keijenburg, gebouwd door aannemer P. Matthijssen uit de St. Josephstraat, feestelijk in gebruik genomen. Toen onder de naam Josephpatronaat. Dit jaar vieren we echter vooral het 50- jarig bestaan van de huidige stichting opgericht onder de naam ‘Stichting Buurthuis Keijenburg’  in 1971. Genoeg redenen dus om een feestelijke activiteit op poten te zetten.

Natuurlijk hadden we vanuit het 50-jarig bestaan het een en ander willen vieren, maar de huidige pandemie heeft roet in het eten gegooid. Omdat het nu toch allemaal wel lang duurt, willen we er in het klein wel bij stil staan! Het grotere feest volgt wanneer het weer mogelijk is, we hopen in 2022.

Omdat het buurthuis al bijna een eeuw lang een onderkomen biedt voor vele verenigingen, willen we hen natuurlijk betrekken. Al jaren is het buurthuis een centraal punt in de wijk. Sociale en culturele ontmoetingen staan hoog in het vaandel. Toen en nu! Kijk maar eens naar de verschillende soorten activiteiten die er binnen het buurthuis plaatsvinden!             

De activiteiten zijn in de loopt der jaren aangepast aan de tijd waarbij zoveel mogelijk rekening werd en wordt gehouden met de behoeftes van de bezoekers. In de jaren 60 werden op zaterdagmiddag filmvoorstellingen voor de jeugd georganiseerd hadden we in november de jaarlijkse fancy fair. Sinterklaas kwam voor jong en oud jaarlijks op bezoek en voor de ouderen werden er talrijke bingomiddagen georganiseerd. Meerdere van deze activiteiten hebben ondertussen een eigentijds jasje gekregen en vinden nog steeds plaats binnen het buurthuis. 

Wij ontwikkelen naast het zijn van een onderkomen voor het verenigingsleven, een activiteitenpakket met nog meer accent op ‘ ontmoeten’. Geïntroduceerd zijn een dansmiddag, een korenmiddag, nieuwjaarsreceptie, carnavalsmiddagen voor keikes en keien, het soepuurtje, “op de koffie bij buurvrouw Kei”, paasbrunch en een Kerstdiner op tweede kerstdag. Nu in coronatijd hebben we bijvoorbeeld ingezet op de beweegroute van de wijk Burgerhout.

Raamexpositie
Terugkomend op ons jubileum gaan we er dit jaar toch in het klein bij stilstaan. We hebben de creatieve verenigingen die we binnen ons buurthuis rijk zijn gevraagd hun visie op 50 jaar Keijenburg weer te geven voor een raamexpositie.

Op deze manier kan iedereen komen kijken, ongeacht de geldende coronaregels. De ramen van Keijenburg worden namelijk het “doek”. Kom jij in augustus ook binnengluren?

In 2022, als het weer veilig kan, gaan we dit feest grootser vieren. Om de feestelijkheden als verrassing te houden verklappen we enkel dat het leuk wordt voor jong en oud! Zodra er meer duidelijk is rondom de Corona maatregelen en mogelijkheden komen wij daarop bij jullie terug.
Hou de Bode en onze website www.buurthuiskeijenburg.nl  en onze facebookpagina in de gaten!  

Het Team Keijenburg bedankt u allen voor 50 jaar mooie herinneringen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief