Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

De Roselaar viert feest: ‘We hebben in Roosendaal gelukkig hele trouwe bezoekers’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De officiële opening van het toen nog geheten “De Rozelaar” vond plaats op 30 juli 1971. Dit betekent dat de Roselaar inmiddels al 50 jaar bestaat en dat moet gevierd worden! Twee ondernemers vertellen wat de Roselaar bijzonder maakt.

Ellen Arts begon haar zaak ‘Ellen Juwelier’ op 1 augustus 1997 en zit daarmee al zo’n 24 jaar in de Roselaar. “Ik heb destijds bewust voor deze plek gekozen, omdat het een A1-locatie is”, legt ze uit.

Het is er veilig, alles is heel en het winkelcentrum is overdekt, waardoor je eigenlijk altijd mooi weer hebt. “Dat waren voor mij de redenen om mijn zaak in de Roselaar te starten.” In eerste instantie zat Ellen met haar zaak in een soort tussengang waar nu Van Haren zit. “Zes jaar geleden is er een grote verbouwing geweest en ben ik verhuisd naar de huidige locatie. Ik ben enorm blij met die nieuwe plek.”

Aanloop heeft Ellen vooral van de Roosendalers zelf, van inwoners uit de omliggende dorpen én er komen nog steeds veel Belgen naar de Roselaar. “Die bezoekers wil ik bedanken dat ze al jaren naar de stad komen, we hebben in Roosendaal gelukkig hele trouwe bezoekers.” Pluspunt van de Roselaar is volgens Ellen dat je verschillende winkels hebt. “Zowel grote ketens als lokale ondernemers. Dat maakt voor mijn gevoel wel het verschil.” Al gaat het volgens Ellen niet alleen om de ondernemers in de Roselaar. “Wij hebben de Raadhuisstraat, de Passage en de rest van de stad ook nodig.”

Op de vraag of de Roselaar nog vijftig jaar meegaat, antwoordt Ellen stellig: “Ja, zeker. Dat zeg ik vol overtuiging, omdat ik geloof in stenen winkels. Natuurlijk kan er veel online gekocht worden, maar de beleving van het bekijken, passen en het daarna ingepakt meenemen als cadeautje, daar kan online niet tegenop.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief