Afbeelding
Foto: Niels Paans

Parkeertijden voor betaald parkeren uitgebreid: Betalen tot 20.00 uur

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat vanaf 6 september de tijden voor betaald parkeren aanpassen. Vanaf dat moment moet er er in het betaald parkeergebied op straat tot 20.00 uur betaald worden. Het gaat om een pilot van zes maanden, daarna wordt de nieuwe maatregel geëvalueerd.

“Door de tijden uit te breiden naar de avonduren wordt het minder aantrekkelijk voor bezoekers van de binnenstad om de auto gratis op straat te parkeren. Op deze wijze blijft er meer ruimte vrij voor bewoners om de auto in de eigen wijk te parkeren”, legt de gemeente uit. Doordat er een aantrekkelijk tarief wordt gehanteerd in de parkeergarages hoopt de gemeente dat bezoekers vooral daar hun auto neer gaan zetten. 

“We verwachten dat door het verlengen van de venstertijden, met name in de wijken direct rondom het centrum, meer ruimte ontstaat voor de vergunninghouder om de auto te parkeren wanneer zijn thuis komen van het werk.” 

Bewoners en andere belanghebbenden worden gedurende komende maanden geïnformeerd over de maatregel. Na de pilotperiode van zes maanden wordt de maatregel geëvalueerd. Hierbij worden metingen en signalen van bewoners meegenomen. De nieuwe maatregel geldt overigens niet voor de vrijdagavond (koopavond tot 21.00 uur) en voor het Emile van Loonpark.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief