Aandacht voor elkaar
Aandacht voor elkaar

Nieuw in Roosendaal: Het Luisterhuis

Algemeen

ROOSENDAAL - Het idee voor het Luisterhuis is ontstaan uit persoonlijke ervaringen en mede door de impact van de coronapandemie. Het project draagt de naam ‘Het Luisterhuis’, en heeft de uitstraling van een huiskamer, waar mensen welkom zijn voor een kopje thee of koffie. Het idee achter ‘Het Luisterhuis’ is het bieden van gezelligheid, rust, veiligheid en bezinning, kortom: een activiteit waar mensen naar uit kunnen kijken. Een mogelijkheid om mensen uit hun isolement te halen.

Vanuit christelijke barmhartigheid een luisterend oor bieden aan een ieder die daar behoefte aan heeft. Vertrekpunt tijdens deze bijeenkomst is: ‘wat houdt jou bezig?’ Of anders gezegd: ‘wie ben jij en wat kan ik voor jou betekenen?’ Mensen kunnen allerlei emoties hebben; verdriet om het verlies van een dierbare, de Coronacrisis en de angst die dit met zich meebrengt, het verlies van een baan of de angst om die te verliezen, alledaagse zorgen, zorgen om een zieke dierbare, en nog veel meer. Maar ook het delen van blijdschap, plezier en vriendschap. Verdiepende gesprekken en Aandacht met een hoofdletter.

Het Luisterhuis is elke eerste en derde woensdag van de maand geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Het adres is Kerkstraat 1 te Roosendaal. U vind Het Luisterhuis in het grand café van het Tongerlohuys. Binnen ‘Het Luisterhuis’ is er ruimte voor gesprek, maar zeker ook ruimte voor stilte en het onderzoeken van een mogelijke religieuze gevoeligheid. Om hier in een beschermde maar tevens vrije omgeving woorden aan te kunnen geven. Of er alleen maar te zijn.

Het idee is om vanuit empathie mensen te bereiken, om samen te zoeken naar wat ons verbind, vriendschappen op te bouwen en isolement te verbreken. Ieder mens heeft behoefte om gezien en gehoord te worden, zich geliefd en gekend te voelen. De bedoeling is om mensen met elkaar in contact te brengen, om mensen te ‘verbinden’, om eenzaamheid te doorbreken, ongeacht afkomst of religie. Om een luisterend oor te bieden aan ieder die zijn of haar hart wil luchten. Mensen zijn door hun drukke leven en volle agenda, het contact met zichzelf verloren. We rennen met zijn allen maar door en lijken niet te kunnen stoppen. ‘Stilte’ is een vreemd woord geworden in onze maatschappij, terwijl het begrip stilte van oudsher juist diepe (religieuze) wortels heeft.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief