Schaakavond Jeugd SV De Pion.
Schaakavond Jeugd SV De Pion. Foto: Richard de Witte

Tweede ronde schaakcompetitie jeugd SV De Pion

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De vrijdagavond was weer zonovergoten terwijl de jeugdleden langzaam binnen druppel voor de schaakles in het huishonk. Natuurlijk waren de leraren en andere vrijwilligers weer tijdig aanwezig om alles klaar te zetten, om op tijd te beginnen.

Ook enkele leerlingen die vroeg aanwezig zijn, werden aan het werk gezet om de diverse schaakborden en de bijbehorende schaakstukken klaar te zetten voor de overige leerlingen, zodat iedereen klokslag 18:30 uur kan beginnen met de les. Zoals vorige week al besproken, starten we dit jaar met 6 verschillende stappen. Dit jaar wordt er les gegeven in stap 1-2 3-3+ 4 en 5. We zijn natuurlijk als vereniging weer super trots dat we ook dit jaar weer aan zoveel verschillende stappen les mogen en kunnen geven.

De oplettende lezer heeft natuurlijk gezien dat er een “speciale stap” tussen zit, stap 3+. Deze stap wordt gegeven aan een aantal leerlingen waarvoor stap 4 letterlijk een stap te ver is, maar deze leerlingen hebben stap 3 wel succesvol afgerond. Voor alle stappen is er een + stap, een tussenjaar zeg maar. Wat leren de leerlingen in deze stap 3+ dit jaar. Enkele zaken die de jonge geesten van stap 3+ gaan leren dit jaar zijn minor promotie, de tussen zet en de rand pion. Ted van Eck geeft dit jaar les aan deze groep.

Dit jaar geven Kimberley en Joshua les aan stap 1, de leerlingen van stap 2 krijgen dit seizoen les van Cora en Saskia. Stap 3 staat dit jaar onder de bezielende leiding van Koen en Marieke. De leerlingen uit stap 3+ krijgen zoals eerder geschreven les van Ted. De leerlingen uit stap 4 hebben dit jaar halverwege het seizoen een wisseling van leraar. De eerste helft van het seizoen krijgen de leerlingen Cees, de tweede helft van het jaar krijgen de leerlingen les van Ngo. Ook dit jaar hebben we weer een stap 5 waarin les wordt gegeven. Dit jaar is Erwin daar de leraar van.

Na de les gaat is het een sport om zo snel mogelijk bij de winkel van Rinus en Sally te zijn, om snel even wat snoep in te slaan, en eventueel wat drinken te kopen. Vervolgens moeten de jeugdleden weer snel terug naar het lokaal om aan de slag te gaan met de competitie, dit ook gelukkig weer van start is gegaan. Helaas zijn er nog geen ouders welkom, maar we hopen we ze snel weer te mogen begroeten in de aula van het JTC.

Senioren
Vorige week waren wisten er 20 senioren de thuisbasis, de Black Horse, weer te vinden.  De eerste ronde van de interne competitie voor de senioren is weer van start gegaan. Dit jaar wordt er een  Keizer competitie gespeeld, zodat iedereen een tegenstander krijgt van een gelijk niveau.

Uitslagen
Koen Riemens-Bye 1-0; René v/d Broek-Ted van Eck 0-1; Frans Peeters-Ad Bruijns 0,5-0,5; Marieke van Essen- Henk Alberts 1-0; Peter Huijser-Jan van Oosterhout 1-0; Joshua Prevoo-Jan Rijkse 1-0; Bas Robben-Xandar van Gentevoort 0-1; Kees van Hogeloon-Faith Snepvangers 1-0; Patrick Heijen-Theo Potjes 0-1; Erwin Verdult-Ton van de Werft 0-1.

Lijkt het je leuk om ook te komen kijken bij een schaakles. Elke vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur ben je van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. Senioren zijn vanaf 20:00 uur welkom in de thuisbasis van de senioren, De Black horse. Wil je meer weten over SV De Pion.
Kijk dan op www.depion.nl. Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/svdepion



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief