Ferdy Verschuren en Esther de Jongh.
Ferdy Verschuren en Esther de Jongh. Foto: Klaartje Hamerlinck

Nieuwe locatie voor dak- en thuislozenopvang in Roosendaal

Algemeen

ROOSENDAAL - De crisisopvang voor dak- en thuislozen is verhuisd naar een nieuwe locatie in Roosendaal. In 4 woningen zijn 8 appartementen beschikbaar gekomen voor inwoners uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht die dakloos zijn geraakt. Door deze nieuwe huisvesting kunnen niet alleen meer mensen onderdak krijgen, maar is er ook meer privacy voor de bewoners.

De crisisopvang is er voor inwoners die door omstandigheden tijdelijk geen eigen huis hebben. In de periode dat ze in de crisisopvang verblijven, worden ze begeleid door een team van vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, persoonlijk begeleiders en sociaal werkers van WijZijn Traverse Groep. Samen bekijken ze de mogelijkheden om de problemen aan te pakken en op termijn ook weer zelfstandig te wonen. “In het huis verblijven mensen met een diverse achtergrond en problematiek. Ze hebben vaak veel meegemaakt. Door hen een thuis te bieden komen ze tot rust en kunnen ze van hier uit weer een toekomst opbouwen”, aldus Esther de Jongh, gebiedsmanager Maatschappelijke opvang bij WijZijn Traverse Groep.

Appartementen
De nieuwe appartementen beschikken over een eigen keuken en badkamer. Daarnaast is er voldoende ruimte voor gezinnen met kinderen. Doordat de bewoners meer privacy en faciliteiten hebben, zijn ze in staat de draad weer sneller op te pakken. De bewoners waarderen het dat ze hun eigen ruimte hebben en dat hun kinderen in hun eigen huis kunnen spelen. Het verblijf in de crisisopvang is tijdelijk, het streven is om binnen een half jaar ervoor te zorgen dat deze mensen weer zelfstandig kunnen gaan wonen.

Nieuwe huisvesting
De nieuwe huisvesting is mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Alwel. “Wij zijn blij dat we een mooie maatschappelijke invulling kunnen geven door deze huisvesting te verhuren aan WijZijn Traverse Groep”, aldus Ferdy Verschuren, accountmanager bedrijfsruimte bij Alwel.

Contact
Ben je dak- of thuisloos of dreig je in deze situatie te komen, neem dan contact op met inwonersondersteuning of maatschappelijk werk in jouw gemeente of kijk op de website: https://www.wijzijntraversegroep.nl/maatschappelijke-opvang.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief