Afbeelding
Foto: Koen Mol

Plantdagen bij Voedselbos Vierhoeven: Niet moeilijk, wel mooi werk!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De organisatie van Voedselbos Vierhoeven organiseert op 20 november, 4 december en 11 december plantdagen. Iedereen die op deze dagen wil helpen is van harte uitgenodigd. “Het is niet moeilijk, wel mooi werk en ook gezellig.”

Sinds ongeveer een jaar wordt er gewerkt aan een voedselbos aan de Nispenseweg in Roosendaal. De ontwikkeling gebeurt in fases en er gaat een paar jaar overheen voor alle bomen en struiken een plaats hebben gekregen. “In november en december worden er zo’n 3000 bomen en struiken geplant en daarvoor kunnen wij je hulp goed gebruiken. Er zijn drie plantdagen op zaterdag 20 november, zaterdag 4 december en zaterdag 11 december.”

Op deze dagen gaan ze met de hand de bomen en struiken planten. Het is niet moeilijk, wel mooi werk en ook gezellig. De werkzaamheden starten steeds om 9.00 uur. Er wordt de hele dag door gewerkt, je mag zelf weten hoe lang je aanwezig bent. “Wil je meehelpen? Dan ben je van harte welkom en we willen je vragen om je vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@voedselbosvierhoeven.nl.”

Daarnaast zoekt de organisatie twee mensen die willen meehelpen met de voorbereiding van de plantdagen. “Dit houdt in dat we een aantal keren vóór de plantdagen, vaak op vrijdag, in het voedselbos het werk gaan voorbereiden en dat je tijdens de plantdagen de andere vrijwilligers op weg helpt. Heb je hier tijd voor en zin in dan horen we dat graag!”

Op de website www.voedselbosvierhoeven.nl vind je meer informatie over het project.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief