A Selectie turnsters 21/22
A Selectie turnsters 21/22 Foto: Peter Haast

Turnsters van Dynamo Roosendaal succesvol in Zierikzee

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Voor de turnsters van de A selectie van Dynamo Roosendaal stond er eindelijk weer eens een wedstrijd op het programma. De Zierikzeese vereniging Delta Sport organiseerde de OZK, een wedstrijd met toestelfinales en een meerkampuitslag.

Na bijna 2 jaar weer de mogelijkheid om op een wedstrijd te kunnen staan, alle turnsters van de A selectie wilden heel graag meedoen aan deze wedstrijd. Helaas een aantal afmeldingen door blessureleed maar dat mocht de pret voor de anderen niet drukken. Zij reisden zondag 31 oktober af naar Zierikzee voor de open Zierikzeese kampioenschappen.

Als eerste Renate van ‘t Hof en Iefke Jakobs in de categorie senior B uitkomen. Jada Wessels kwam uit in de nieuwe categorie pupil 3 niveau 2. Iefke, nog niet geheel hersteld van..verliep de wedstrijd niet geheel volgens plan. Zij ging wel met een zilveren medaille van vloer huiswaarts. Renate haar wedstrijd verliep succesvoller en uiteindelijk mocht ook voor vloer het zilver meenemen, alsook voor sprong en balk. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats allround. Jada mocht uitkomen pupil 3 niveau 2. Dit ging heel goed. Ze nam 5 medailles mee. Drie keer zilver, op sprong, brug en balk en goud op vloer. Hier kon alleen maar een gouden medaille uitkomen allround. Een mooie start voor Jada in dit seizoen. In wedstrijd drie waren er veel turnsters op de baan van de A selectie, onder andere de pupillen 1&2 niveau 2. In  pupil 1 niveau 2 is Zindzi Evers een nieuwe naam binnen de selectie. Erg zenuwachtig maar wat ging het goed. Zindzi behaalde 4 medailles. Goud op sprong, brons op brug en zilver op vloer. Dit resultaat leverde Zindzi ook nog een mooie derde allround plaats op.

Luna Besters en Emely Traas komen uit in de categorie pupil 2 niveau 2. Emely ging met een mooie gouden medaille op sprong huiswaarts. Luna ging met meer prijzen naar huis, vijf medailles maar liefst voor haar. Brons op sprong, brug en vloer, zilver op balk en dit resulteerde in een mooie tweede plaats allround. Bij de junioren B (1e divisie) kwamen Esmee Kools en Joany van Bodegraven uit, Esmee turnde alleen brug. Helaas geen medaille. Joany komt voor het eerste jaar uit voor de categorie junior. Joany herstelt van een blessure en moest hierdoor kleine foutjes incasseren. Zij behaalde het zilver op sprong en brug en brons voor balk en vloer. Allround resulteerde dit in een derde plaats allround.

Binnen de jeugd C (eerste divisie) komt voor het eerste jaar Sterre Holterman uit, nieuwe vrije oefenstof voor haar, en al eremetaal. Zilver voor sprong en vloer en zelfs een gouden medaille voor haar brugoefening. Een mooi resultaat in het eerste jaar vrije oefenstof.

Als laatste en ook voor het eerst vrije oefenstof turnden Bryanna van Bodegraven en Naomi Govaers in de jeugd Eredivisie. Ook voor deze turnsters een volle hals met medailles mee naar huis. Bryanna goud voor sprong, balk en brug en het zilver voor haar vloeroefening. Allround een verdiende eerste plaats in dit hoogste niveau. Voor Naomi was er een bronzen medaille op sprong, zilver op balk en brug en voor Naomi was het goud op vloer. Voor haar allround een mooie tweede plaats.

Een drukke dag voor het trainersteam van de A selectie maar iedereen kon voldaan en met een leuke goed georganiseerde ervaring rijker terug naar huis. Op naar de kwalificaties voor de regionale of landelijke competitie die er aan zit te komen. Een mooi begin van hopelijk een mooi seizoen voor deze turnsters.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief