Moermakkers Moerstraten.
Moermakkers Moerstraten. Foto: Peter Hopmans

11/11 Viering Moerstraten

Sport en vereniging

MOERSTRATEN - Het lijkt erop dat de traditionele 11/11 viering, het startschot van carnaval ook in Moerstraten, ofwel Mangelpeejenlaand donderdag kan plaats vinden.

En dit natuurlijk alles met het oog op de Corona maatregelen, voor toegang van de binnen activiteiten, zal de Coronacheck plaats vinden, controle van geldige QR code of juiste inenting papiertje met identiteitsbewijs.

De stichting heeft weer een volledig programma opgezet, nadat vorig jaar geen activiteiten georganiseerd mochten worden.

Lampionnenoptocht

Donderdag 11-11 starten we om 19.11 uur met de lampionnenoptocht door het dorp voor de jeugd met ouders en onder muzikale leiding van  dweilband d”Heitrappers.

De lampionnen worden bij ParelMoer uitgedeeld door de leden en vanaf het sportpark vertrekken we, lopen we samen met het Protocol door de diverse straten en donkere park, om vervolgens terug te keren bij ParelMoer. Daar zal voor de kinderen nog een traktatie plaats vinden. Ook staan we uiteraard weer stil bij de Moermakkers, het kunstwerk op de hoek Moerstraatseweg Hellegatsestraat.

Seniorenmiddag

Zaterdag 13-11 start om 14.11 uur de Seniorenmiddag, deze middag ontmoeten 55+ers vanuit de wijde omgeving elkaar bij Café de Bakker, voor een aantal gratis rondjes Bingo, gratis kopje koffie of thee en een bordje snert. Ook zal het Protocol zich aankondigen en de Prins en gevolg een aantal rondjes Bingo draaien en tevens het motto 2022 bekend maken. De toegang kost voor de senioren €1, rond 17.11 uur zal de sluiting zijn.

Daarna zal de zaal bij café de Bakker omgebouwd worden tot feestzaal, om de avondviering 11-11 te kunnen organiseren, vanaf 20.11 uur.

Iedereen is hierbij van harte welkom, onze huis DJ en dweilband d’Heitrappers zullen voor de muzikale noot zorgen. Leden van de stichting hebben hiervoor weer wat opdrachtjes in petto, om er weer een gezellige boel van te maken. Ook deze avond zal weer de presentatie van het Protocol en motto 2022 plaats vinden.

Vanwege de Corona maatregelen, zal deze viering om 24.00 uur klaar moeten zijn, dus wees er vroeg bij!

De stichting hoopt na een jaar van bijna niets te kunnen en mogen organiseren, weer een leutig begin van carnavalsjaar 2022 neer te zetten, onze handen jeuken en we kijken er reikhalzend naar uit, aldus voorzitter Arno Loos en ondervoorzitter Angela Veraart.

Zie www.hetdorpmoerstraten.nl voor meer informatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief