Een impressie van de appartementen.
Een impressie van de appartementen. Foto: LEVS

Ontwerp appartementen Van ‘t Hoffstraat bekend

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op de plek van de gesloopte woningen in de omgeving van de Van ‘t Hoffstraat komen drie woongebouwen terug in de vormen van een kroon. Dat maakt woningcorporatie Alwel bekend. Aannemer Hazenberg en architectenbureau LEVS leverden dit ontwerp in. 

De voormalige eengezinswoningen zijn inmiddels tegen de vlakte. Het terrein ligt nu braak. Het duurt nog even, voordat de bouw begint. Alwel streeft ernaar om de omgevingsvergunning voor 1 augustus aan te vragen. Hazenberg verwacht dan op 1 december van dit jaar te kunnen starten met de bouw. De nieuwe buurtbewoners krijgen hun sleutels in januari van 2023. De oplevering van de laatste woningen volgt dan in mei.

Alwel werkt veel samen met Hazenberg. Deze aannemer ontwikkelde in Etten-Leur ook de drie woontorens aan de Juvenaatlaan. Momenteel werken medewerkers van Hazenberg aan de bouw van appartementencomplex Rock op de voormalige locatie van bedrijfsverzamelgebouw X-EL aan het Stationsplein. 

Zeventig huurappartementen

Aan de Van ‘t Hoffstraat komen twee woongebouwen met zeventig huurappartementen. Aan de Heerma van Vosstraat komt nog een rij van vijf eengezinswoningen. Parkeren kan achter de wooncomplexen. Op deze plekken stonden eerder 32 gedateerde rijwoningen. De voormalige bewoners stemden in met verhuizing om de nieuwbouw mogelijk te maken.

Het woonproject krijgt de naam ‘Kroon’ naar de vorm van de daklijn. Dit idee komt van de diversiteit aan daken in omliggende straten. De nieuwe appartementencomplexen krijgen een doorgang, dit is ook de plek waar de entrees voor de bewoners komen. Over de inrichting wordt nog nagedacht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief