Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Thomas heeft superveel zin in kermis: ‘Elk jaar dat het kan, ga ik!’

Door: Len Poppelaars Algemeen

“Ik had echt superveel zin om weer naar de kermis te gaan”, vertelt Thomas Evers (9) nadat hij onder de toeziend oog van vader Daan zijn geluk beproefd bij Euroball. Veel ballen zijn in de juiste gaten beland. 

Goed geslapen

Al vanaf de vroege morgen is deze zin er bij Thomas. Hij twijfelt even of hij er minder goed door geslapen heeft, om vervolgens tot de conclusie te komen dat dit waarschijnlijk wel zo is.

Superveel zin
“Ik wilde heel graag naar de kermis”, verklaart Thomas zijn aanwezigheid op het terrein in het Brabantpark waar mensen het vertier in de buitenlucht opzoeken. Wanneer je zo duidelijk weet te onderbouwen dat je superveel zin hebt en heel graag wilt, dan straal je. En wij snappen dat vader Daan deze wens inwilligt en meegaat. “Elk jaar dat het kan, ga ik. Dus vorig jaar heb ik het echt gemist”, aldus Thomas. Het liefst onderneemt hij er veel dingen. Ook de grijpmachines heeft hij al geprobeerd vandaag, helaas zonder succes.

Op de vraag of hij vandaag kermisgeld bij heeft, praten we als vanzelf op een iets zachtere toon verder. “Nee, papa heeft betaald. Misschien betaal ik het wel terug, maar ik hoop dat hij het vergeet”.

Acht blauwe fiches
Zijn winst na 3 keer de machine van geld te hebben voorzien, staat op 8 blauwe fiches. Wat hij er voor gaat kiezen, weet hij nog niet. Al wel gekeken, nog niet gekozen. Vader en zoon kijken elkaar aan, al inwisselen of nog een keer proberen. Wij denken het laatste…[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief