Lotte met zus Tess, haar ouders en coördinator Emma van Wijk.
Lotte met zus Tess, haar ouders en coördinator Emma van Wijk. Foto: Monique Jansen

Basisschool de Vincent verwelkomt 200ste leerling

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Basisschool de Vincent aan de Lambertusstraat heeft maandag de tweehonderdste leerling verwelkomd. De 4-jarige Lotte van Langeveld werd onder een ballonnenboog door de gehele school feestelijk binnengehaald. Het was de bedoeling dat er ook bij gezongen en gedanst werd, maar een flinke regenbui gooide roet in het eten. 

In plaats daarvan heette coördinator Emma van Wijk de nieuwe leerling heel snel welkom. De geluidsbox waaruit feestelijke muziek zou klinken, ging door de hevige regen niet aan. Toch was het een feestelijke gebeurtenis. Het integrale kindcentrum (IKC) de Vincent groeide de afgelopen jaren snel. “Vier jaar geleden zaten we op 137 leerlingen en nu op 200”, vertelt Van Wijk trots. 

Zij verklaart het succes doordat de school het proces van de leerlingen voorop stelt en er veel succes is voor creativiteit en talentenontwikkeling. Ook is de school een ‘klassewerkplaats’, waardoor het geluk van personeel en leerlingen centraal staat. Ook de ouders van Lotte zijn erg te spreken over de school: “Een fijne knusse school waar de juffen ieder kind bij naam kennen en heel betrokken zijn. Hier is echt nog aandacht voor onze kinderen”, benadrukken ouders Guido en Priscilla van Langeveld. Basisschool de Vincent bestaat sinds 1953. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief