Eerste bijeenkomst hardloopcursus 2019.
Eerste bijeenkomst hardloopcursus 2019. Foto: Dick Ringelberg

Achilles start hardloopcursus op 19 juli

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het trainersduo Paul en Ann gaan in 2021 weer een opstapgroep voor beginnende hardlopers te willen starten. De eerste training is op maandag 19 juli, uiteraard voor zover mogelijk met de dan geldende maatregelen voor de Covid-19 pandemie.

In veertien weken worden de deelnemers begeleid op maandagavond van 19:00-20:30 uur om op zondag 31 oktober 2021 succesvol mee te doen aan de 5 kilometer van de Van Oers Marathon Brabant. Die start is om 12:00 uur!

Eerste training
De aanvang van de eerste training, die gehouden wordt op de atletiekbaan van het sportcomplex De Lage Banken aan de Concordialaan, begint om 19:00 uur en duurt tot 20:30 uur. In 14 trainingen naar de 5 km op 31 oktober 2021. Met een veertiental begeleide trainingen wordt toegewerkt naar een succesvolle deelname aan de 5 kilometer van de Van Oers Marathon op zondag 31 oktober 2021 in Etten-Leur. Deze loopcursus wordt gegeven door twee zeer ervaren opstaptrainers Paul van Dongen en Ann Smout, die hun sporen op dit gebied al ruimschoots hebben verdiend in onder meer Oud Gastel, Galder, Chaam, Zundert, Schijf en Etten-Leur.
Voor wie is deze hardloopcursus bedoelt? De opstapcursus is speciaal bedoeld voor beginners of mensen, die jaren niet gelopen hebben, maar niet voor mensen van andere groepen met een trainingsachterstand, die adviseren we om een niveau lager opnieuw in te stromen in de reguliere hardloopgroepen bij Achilles.
Hoe kan je je opgeven? Klik op de rechterkant van de homepage van ARV Achilles (www.arvachilles.nl) op de banner van de opstapgroep en vul je gegevens in.
Voor de deelnemers aan de editie van 2020 geldt dat zij (uiteraard) gratis kunnen opstappen, of anders de niet benutte bedrag terug ontvangen. De organisatoren nemen daarvoor contact met de 2020-opstappers. Meer informatie Mail naar opstapgroep@arvachilles.nl of klik in het artikel over de opstapgroep op klik hier om de flyer te downloaden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief