Rob Hendrickx te midden van de spelers.
Rob Hendrickx te midden van de spelers. Foto: Dick de Klepper

DSE strijdt om de Drukkerij Hendrickx-cup

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdagochtend vond de 5e en laatste ronde plaats in de strijd om genoemde cup.

Er waren weer 6 JO 8/9 teams samengesteld die allen 5 wedstrijdjes speelden. De ouders en andere bekenden mochten gelukkig voor het eerst weer aanwezig zijn. Omdat de verschillen na de 4e ronde klein waren (de eerste 10 binnen 10 punten van elkaar), was er nog van alles mogelijk. Het zou weleens een spannend laatste toernooi worden. Tijdens de 15 wedstrijden van dit toernooi werden er maar liefst een record van 137 doelpunten gemaakt. Na de beëindiging van het toernooi moest de rekenmeester aan de slag om de definitieve eindstand op te maken. Immers, nu pas was duidelijk wat per speler de minste uitslag was die niet meetelde. In de tussentijd kregen de spelers frites.

Strafschoppen

Dat het spannend was bleek uiteindelijk wel dat de nummers 1 en 2 Jens Theuns en Nick Aarts met 49 punten gelijk eindigde. Echter, ook de nummers 3 en 4 Daan van Riel en Levi Kruit eindigde met 46 punten gelijk. Strafschoppen moesten dus uitmaken wie er 1 en 2 en 3 of 4 eindigde. Milan Braspenning van de JO 11-2 was bereid gevonden om als keeper te fungeren. Uiteindelijk was Jens Theuns degene die de strijd om de 1e plaats won, Nick Aarts werd dus 2e, Levi Kruit won de strijd om de 3e plaats en Daan van Riel werd dus 4e. Een bijzonderheid is dat Jens als eerste 2x de cup won (7e jaar dat dit toernooi werd gehouden), beide keren won hij overigens pas na het nemen van strafschoppen.

Prijzen

Na het nemen van strafschoppen werden de prijzen (bekers voor de eerste 3 en een medaille voor iedereen) door sponsor Rob Hendrickx uitgereikt. Leuk is nog te vermelden dat Rob voor alle spelers ook nog een bedrukt T-shirt had gemaakt. Rob bedankt voor de sponsoring.

De verdere eerste 11 zijn: 5. Mattijs Hellemons 43 punten; 6. Elin van de Riet 41 punten; 7. Teun van Groesen 39 punten; 8. Roan Jankowski 39 punten; 9. Lars Henning 38 punten; 10. Damian Kil 37 punten en 11. Matz Aerts 37 punten.

Het was weer een geslaagde reeks van toernooien die het gehele seizoen door werden gespeeld. Nu allen genieten van een welverdiende vakantie na afloop van dit -wederom- raar verlopen seizoen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief