Afbeelding
Foto: Frans van der Bom

Deacon gaat ‘t Kofschip missen: ‘Leren was hier geweldig!’

Door: Frans van der Bom Algemeen

Op mijn vraag wat Deacon van de sluiting van zijn school “ ’t Kofschip” vindt, is zijn antwoord heel resoluut: “Eigenlijk niet leuk weet je, gaattie ineens dicht omdat er te weinig leerlingen zijn, nog maar 29!”

Deacon zat acht jaar op “PCPO (Protestant Christelijk Primair Onderwijs) ‘t Kofschip”. Het afgelopen jaar zat hij in de combinatieklas 7/8 bij Meneer Mark, samen met nog 11 andere kinderen. Tien zaten er in groep acht en samen met een andere leerling vormde Deacon groep zeven. 

“Dat was lekker rustig joh, maar een heel enkele keer ging het ook wel eens mis hoor!” “Het leukste hier op school? Daar hoef ik niet lang over na te denken: ‘Leren was geweldig; hier kun je goed leren en jezelf heel goed concentreren en daarna in de pauze lekker relaxen met andere kinderen. Bij de klas hadden we ook een “stiltecentrum”, waar een bank in stond, daar ging ik dikwijls heerlijk op liggen lezen.” “Vorige week zijn we met de hele klas op schoolkamp in Dongen geweest, dat was heel leuk. De meester heeft een keer gekookt en een keer ons eten besteld. We zijn ook nog een keer bij een van onze klasgenootjes gaan zwemmen. De hele school zal groep acht echt gaan missen, trouwens wij gaan allemaal van onze school af, jammer hoor. Ik hoop echt dat alle kinderen op een leuke school terecht komen. Zelf ga ik naar “De Leest” . Deze school komt in onze klassen. Ik zie wel een beetje tegen de overgang op, want ik kom in groep 8 met twee keer zoveel kinderen als in de klas waar ik in zat. Verder hoop ik dat alle kinderen van ‘t Kofschip’ op goede scholen terecht komen en dat de meesters en juffen daar ook blij mee zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief